News Ticker

Het WK Breakdance vindt plaats in Amsterdam van 2 nov. t/m 4 nov.

breakdance

WK Breakdance, genaamd BC One, vindt volgend weekend plaats in Amsterdam. Het is de eerste keer dat het internationale evenement in Nederland plaatsvindt, na wereldsteden als New York en Tokyo. Des te leuker dat er dit jaar maar liefst twee Nederlanders in de finale staan, Menno van Gorp en Shane Boers. Twee andere Nederlanders maken ook nog steeds kans op een plek (Kid Colombia en Justen Beer). Hier een korte video waarin de jongens zich voorstellen.

Programma highlights BC One (WK Breakdance)

Donderdag 2 t/m zaterdag 4 november

Westerpark, Amsterdam

Doe mee aan gratis workshops

De allerbeste dansers ter wereld geven gratis workshops voor alle niveaus, zoals ‘From footwork to power’ en ‘How to freestyle in dance’. Ook is er een workshop waarbij dansers en beatmakers samen een choreografie gaan maken, ‘Beats & choreography’. Alleen kijken mag natuurlijk ook.

Donderdag, 16:30 – 18:00 uur | How to freestyle in dance | Westerunie Donderdag, 18:00 – 19:30 uur | From footwork to power | Westerunie

Vrijdag, 16:00 – 18:00 uur | Beats & Choreography | Westerunie

Leg je dansmoves vast met de nieuwe ‘360 booth’

In de 360 booth leggen tientallen camera’s leggen tegelijkertijd een bepaalde actie vast, waardoor er een soort slowmotion film ontstaat. In het Transformatorhuis heb je de kans om je eigen dansmoves op deze manier vast te laten leggen. Zie hier alvast een voorbeeld van hoe dat eruit komt te zien. Ook nice to know: dit is de één na grootste opstelling ter wereld!

Donderdag t/m zaterdag, 15:00 – 23:00 uur | Transformatorhuis

Bezoek de foto expositie van Stacii Samidin

De internationale documentaire fotograaf Stacii Samidin exposeert gedurende drie dagen zijn werk in het Transformatorhuis. De Rotterdammer staat bekend om zijn rauwe fotografie van gangs en sleepte hiermee al verschillende prijzen in de wacht. Hij reist de wereld over om verschillende culturen en identiteiten vast te leggen. Op zijn website is al wat werk te bekijken.

Donderdag t/m zaterdag, 15:00 – 23:00 uur | Transformatorhui

Bekijk de spannende voorronde – Last Chance Cypher

Er is nog één plek over in de finale van BC One, wie die plek gaat bemachtigen wordt bepaald in deze ‘Last Chance Cypher’. In totaal zijn er 33 breakers geplaatst uit 30 landen. De Nederlander Justen Beer, die eerder het programma ‘Everybody Dance Now’ won, vertegenwoordigt Nederland in deze battle en maakt dus alsnog kans om zich te plaatsen voor de finale. Fingers crossed

Donderdag, 20:00 – 22:30 uur | Westerunie

Naughty By Nature lezing

De iconische groep Naughty By Nature bracht 25 jaar geleden de nummer-1 track ‘Hip Hop Hooray’ uit, die een stempel heeft gedrukt op de ‘golden era’ van hiphop en nog steeds vaak wordt gedraaid. Tijdens deze exclusieve lezing blikken ze terug op hun carrière en vertellen ze over hun bijdrage aan de hiphopcultuur. De Q&A wordt geleid door Sway Colloway. Let op: er is maar beperkt aantal plek, vol = vol

Vrijdag, 18:30 – 19:30 uur | Westerunie

Join the pre-party – in funk we trust

Start je weekend met deze ultimate feelgood funk party. DJ’s zoals Rob Manga serveren de lekkerste platen terwijl je kan genieten van de allerbeste dansmoves om je heen.

Vrijdag, 22:30 – 04:00 uur | Westerunie 

Powermove & Track Battle

Als je zin hebt in spektakel dan wil je deze battle niet missen. Eén van Nederlands bekendste b-boys, Kid Colombia, staat bekend om zijn gewaagde en spectaculaire dansmoves. Hij heeft een paar internationale b-boys uitgenodigd die op eenzelfde level zitten om een show te komen geven waarin je harde powermoves en haast-onmogelijke tricks langs ziet komen.

Vrijdag, 21:30 – 22:30 uur | Transformatorhuis

Bekijk de live screening van de finale

De kaarten voor de finale waren binnen no-time uitverkocht, maar niet getreurd. De finale wordt rechtstreeks uitgezonden bij Westerunie op een groot scherm. Dit jaar bevinden zich onder de 16 finalisten ook 2 Nederlanders; Shane Broers en Menno van Gorp maken allebei kans op de wereldtitel. Verder zijn er optredens van o.a. Naughty By Nature en Timor Steffens.

 Zaterdag, 20:30 – 22:30 uur | Westerunie

Meer informatie over BC One

Bekijk het volledige programma hier

Bron: BaasAmsterdam

Photo credit: nerfski via Foter.com / CC BY

Advertentie

Waarom levert online adverteren meer op dan adverteren in een krant?

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1