News Ticker

Amsterdams kinderplatform Talent College maakt eerste talenten bekend

dance

Op zaterdag 24 juni presenteert Stichting The Far Step het eindresultaat van het  project “Talent College” in Amsterdam-West. Tijdens deze presentatie worden de debuut tracks en de bijbehorende muziek video’s van de jonge girlbands officieel gepresenteerd en uitgebracht. De meiden zullen ook met hun nieuwe releases optreden en ook zal er een spetterende show worden verzorgd door de dansers van Talent College.

Na een intensief coaching- en ontwikkelingstraject, waarin de kinderen werden begeleidt en ondersteunt door professionals uit de industrie, is de tijd  aangebroken om het eindresultaat aan de buitenwereld te presenteren.

Het project “Talent College” is een initiatief van stichting The Far Step in samenwerking met Gemeente Amsterdam (stadsdeel West),  een aantal basisscholen in Amsterdam-West en een lijst van strategische partners uit de entertainment-, muziek- en danswereld.

talentcollege

Met het achterliggende idee om het onontgonnen talent (untapped talent) bij kinderen (9-12 jaar) een platform te bieden begon het project haar programma met een selectieronde waarin de kinderen audities konden doen in disciplines bestaande uit dans, zang en songteksten schrijven.

Door een jurypanel bestaande uit professionals met verschillende discipline achtergronden (dans, zang, songwriting en productie) werden in totaal maar liefst 17 kinderen voor de “pilot” sessie van het project geselecteerd. De kinderen zijn vervolgens verdeeld in 2 aparte zanggroepen (The Roses & The 5 Singing Stars) en 1 dansgroep (The Dance Warriors) om een diepgaande coaching- en begeleidingsproces mogelijk te maken.

Het verbluffende resultaat zal in samenwerking met een platenmaatschappij en muziekuitgeverij op zaterdag 24 juni (aanvang:14:00 uur) officieel worden gepresenteerd.

De kinderen verzorgen daarnaast een spetterende eindshow voor de aanwezige pers en publiek. De release- en eindshow presentatie zal plaats vinden in het prachtige Chassé Dance Studios (voorheen Chassé kerk) in Amsterdam-West en iedereen is welkom om de talenten te komen steunen.

Stichting The Far Step (STFS)

Stichting The Far Step is in 2013 door Wahid Bayar opgericht met als doelstelling om de jeugd een platform te bieden om zich verder te kunnen ontwikkelen in verschillende artistieke disciplines en daartoe ook de juiste ondersteuning en rolmodel functies om zich heen te kunnen hebben. STFS focust zich vooral op disciplines zoals zang, rap, dans, choreografie, theater, performance etc.Wahid Bayar is een Afghaans-Nederlandse multi-genre en meertalig  artiest, songwriter, producer, danser, choreograaf, theatermaker (acteur) en zakenman. Wahid heeft een aantal succesvolle producties op vlak van zang en dans, en daarnaast  heeft hij vele producties mogen maken voor verschillende artiesten uit verschillende uithoeken van de wereld. Vanuit STFS wilt hij ook graag zijn ervaringen delen en de jeugd zo “het juiste zetje” in de goede richting geven.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Samenvatting

De talenten van het project ‘Talent College’ presenteren op zaterdag 24 juni 2017 (aanvang: 14:00 uur), tijdens een spetterende show hun debuut singles en dans repertoires. Onder leiding van Wahid Bayar (oprichter STFS) zijn ze 6 maanden geleden begonnen aan een brede ontwikkelingstraject met ondersteuning van bekende namen uit de dans en entertainment industrie. Wij zien jullie graag in de prachtige Chassé Dance Studios in Amsterdam-West. De pers en geïnteresseerde organisaties kunnen contact opnemen met de organisatie.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: ANP Pers Support

 

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1