News Ticker

Peroni lanceert ultieme Art of Aperitivo styleguide

c1

Het leukste moment van de dag in Italië: de Aperitivo! Samen met vrienden genieten van verfrissende drankjes en heerlijke bites – de perfecte zomerse namiddag. Maar wat gaan we deze zomer precies eten en drinken? En wat trekken we aan tijdens dit Aperitivo moment? Italiaans stijlbier Peroni nodigt toonaangevende Nederlandse style setters uit om hun visie te geven op de Italiaanse Aperitivo. Topchef Jaimie van Heije, cocktailgoeroe Tess Posthumus en trendsetting stylist Thomas Vermeer ontwikkelen een serie gerechtjes, cocktails en outfits die perfect samenkomen in de Peroni Art of Aperitivo styleguide 2019. Deze wordt op 6 juni gelanceerd in Huize Frankendael in Amsterdam.

c3

Dutch touch

Zet je smaakpapillen maar op scherp, want volgens chef Jaimie van Heije krijgt het typisch Italiaanse Aperitivo moment dit jaar een ‘Dutch touch’. Licht verfrissende gerechtjes en knappe bites als tartelette met Hollandse garnaaltjes, een Zeeuwse oester en haring mogen dit jaar niet ontbreken naast de traditionele gedroogde worst of mooi gesneden ham.

Hoptales

World’s best female bartender en cocktailkenner Tess Posthumus: “We zien dit jaar steeds meer bier-infused cocktails, de zogenaamde Hoptales. Een goede mix van Peroni, een touch of suikersiroop en limoen, een scheutje vodka, gin of jenever en sodawater.” Geen ingewikkelde ingrediënten en shakes; easy does it. Ook NOLO – zonder alcohol of met een laag alcoholpercentage – is deze zomer in swing. Cocktails worden geschonken in een mooi traditioneel glas.

c2

Knallend en kleurrijk

Een kleurrijke Aperitivo zomer, dat voorspelt topstylist Thomas Vermeer. Van knallend mangogeel, soft rabarber-roze tot fris appel-groen. “Zie je Aperitivo-outfit als een recept waarin je verschillende kleuren op een ‘smaakvolle’ manier met elkaar combineert”, aldus Vermeer. Voor mannen geldt: boxy en oversized overhemden, het liefst met Cubaans kraagje voor een echte holiday vibe. Voor vrouwen zijn de silhouetten ruim, royaal en gelaagd. Goede accessoires – oorbellen, haarbanden, haarclips en grote zonnebrillen met ‘monster shields’ – zijn belangrijker dan ooit. Zie het als de garnering op je zomerse cocktail! En vergeet deze zomer ook de traditionele flipflops niet, de opvolger van de badslipper van vorig jaar en erg geschikt voor dat laid back Aperitivo gevoel.

Maak kans op kaarten

Benieuwd naar de style voor deze zomer? De Peroni Art of Aperitivo Styleguide wordt op 6 juni gelanceerd in Huize Frankendael in Amsterdam. De avond is natuurlijk niet compleet zonder de beste Italodisco van cult-label Bordello a Parigi voor die typisch Italiaanse Aperitivo sfeer. Je maakt kans om deze lancering bij te wonen.

Ga voor reserveringen snel naar peroni.nl/artofaperitivo

Bron: Manon van den Brand

Photo Credits: Meis Belle Wahr & Jip Merkies

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1