News Ticker

Dankzij constructie houdt Matthijs van Nieuwkerk zijn topsalaris

matthijs

Zoals bekend wordt er flink bezuinigd bij de NPO. De flinke salarissen van enkele “grootheden” van enkele tonnen zijn begrensd tot 194.000,- euro bruto per jaar. Ook Matthijs van Nieuwkerk heeft met deze bezuinigingsregel te maken bij de NPO, maar het lijkt erop dat Matthijs van Nieuwkerk toch niet terug hoeft naar tv-bijstandsniveau.

Door een slimme constructie via productiebedrijf MediaLane torent zijn salaris ook de komende jaren ver boven de NPO-norm uit. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Van Nieuwkerk is op de koning na de best verdienende man in de Nederlandse (semi)publieke sector met een salaris van 580.000 euro per jaar, maar door de nieuwe salarisregels van de NPO moet hij daarvan afscheid nemen.

BNNVARA mag Van Nieuwkerk vanaf de zomer nog maar 194.000 euro per jaar verdienen. Dat zou betekenen dat zijn salaris met zo’n vier ton naar beneden stort. Een onwenselijke ontwikkeling voor de presentator.

Hilversumse bronnen melden nu aan De Telegraaf dat Van Nieuwkerk er dankzij een deal met MediaLane ook de komende jaren warmpjes bij zit.

Van Nieuwkerk is de nieuwe presentator van College Tour. Die show is twaalf jaar lang door de NTR zelf geproduceerd, maar geeft dat nu uit handen aan MediaLane. “Volgens ingewijden houdt Van Nieuwkerk aan deze constructie tonnen over.”

Tv-kenner Fons van Westerloo reageert: “Als Van Nieuwkerk inderdaad vier ton zou inleveren, vertrekt hij naar RTL of Talpa. Hij weet wat hij daar kan verdienen en dat zijn geen misselijke bedragen. En als hij gaat, gaan zijn kijkers mee. Dat wil de NPO natuurlijk uit alle macht voorkomen.”

NPO’s tv-baas Frans Klein zou een sturende rol hebben gehad bij het bedenken van deze constructie, meent De Telegraaf. Hij wil echter niet reageren, net als Van Nieuwkerk.

BNNVARA laat weten dat alle regels worden nageleefd.

Wat vind jij van deze kwestie?

Photo by trendingtopics on Foter.com / CC BY

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1