News Ticker

Amsterdam heeft zijn liefdes slotjesbrug in het centrum

slotjesbrug

De slotjesbrug in Parijs was heel bekend, maar is door het succes weer een gewone brug geworden. Er waren zoveel slotjes opgehangen dat de brug slotvrij gemaakt moest worden. Dat gewone zal wel weer wijzigen, want zolang er verliefde mensen zijn en slotjes is geen enkele brug veilig.

De zogenaamde liefdesbrug in Parijs is de Pont des Arts (of Passerelle des Arts) over de Seine. De brug verbindt het Institut de France met de Cour Carrée van het Louvre. Haar naam dankt zij aan het Louvre, dat onder het Eerste Franse Keizerrijk “Palais des Arts” werd genoemd. De brug is 155 m lang en 11 m breed. Het is de enige brug over de Seine waarover geen auto’s mogen rijden.

Geliefden van over de hele wereld kwamen naar deze brug om een hangslot met hun naam erop aan de omheining van deze brug vast te maken, als teken van hun liefde. De sleuteltjes worden in de rivier gegooid, zodat ze altijd met elkaar verbonden blijven. De verliefde stellen betonen hierbij hun eeuwige liefde voor elkaar.

Amsterdam heeft ook een liefdesbrug met slotjes. Verliefde stellen kunnen in Amsterdam terecht op de Mr. J.J. van der Veldebrug. Deze brug ligt tussen de Oosterdokskade en het Oosterdok waar het NEMO Science Center is gesitueerd.

brug

Foto’s: Amsterdam Today

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1