News Ticker

Amsterdam heeft zijn liefdes slotjesbrug in het centrum

slotjesbrug

De slotjesbrug in Parijs was heel bekend, maar is door het succes weer een gewone brug geworden. Er waren zoveel slotjes opgehangen dat de brug slotvrij gemaakt moest worden. Dat gewone zal wel weer wijzigen, want zolang er verliefde mensen zijn en slotjes is geen enkele brug veilig.

De zogenaamde liefdesbrug in Parijs is de Pont des Arts (of Passerelle des Arts) over de Seine. De brug verbindt het Institut de France met de Cour Carrée van het Louvre. Haar naam dankt zij aan het Louvre, dat onder het Eerste Franse Keizerrijk “Palais des Arts” werd genoemd. De brug is 155 m lang en 11 m breed. Het is de enige brug over de Seine waarover geen auto’s mogen rijden.

Geliefden van over de hele wereld kwamen naar deze brug om een hangslot met hun naam erop aan de omheining van deze brug vast te maken, als teken van hun liefde. De sleuteltjes worden in de rivier gegooid, zodat ze altijd met elkaar verbonden blijven. De verliefde stellen betonen hierbij hun eeuwige liefde voor elkaar.

Amsterdam heeft ook een liefdesbrug met slotjes. Verliefde stellen kunnen in Amsterdam terecht op de Mr. J.J. van der Veldebrug. Deze brug ligt tussen de Oosterdokskade en het Oosterdok waar het NEMO Science Center is gesitueerd.

brug

Foto’s: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1