News Ticker

Wil je echte connectie met jouw doelgroep? Ga online adverteren op AT!

onlineadv

Bijna iedereen in Nederland is online. Of het nou via het mobieltje is of via de personal computer, iPad of laptop, bijna iedereen is online. Dat betekent dat we graag online willen zijn. Alle informatie is online verkrijgbaar. Snel en makkelijk. Dat vinden we prettig. We willen direct en op een eenvoudig manier uitgebreid geïnformeerd worden. Het online zijn is een heel belangrijk onderdeel van ons leven en hoe we informatie tot ons nemen. Niet online zijn is in onze maatschappij haast ondenkbaar. Online zijn is een must.

Online “begeren” door online “adverteren”

Naast het ontvangen van gewone informatie en het gebruik maken van de diverse sociale media is het online zijn ook een perfecte manier om gericht commerciële boodschappen te versturen en te ontvangen. Het mooie is dat door de steeds nieuwere technieken nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd om heel efficiënt “online te adverteren”. Niet alleen biedt online adverteren de mogelijkheid om een advertorial heel gericht in de digitale brievenbus van iemand uit de doelgroep te bezorgen, maar ook kan men het eenvoudig delen en de advertentie blijft zichtbaar op het Internet. Ook kun je de advertentie continu aanpassen, met diverse leuke foto’s voorzien en eventueel met 1 of meer video’s publiceren. Online adverteren zorgt daarom voor online begeren en wat online adverteren technisch aan mogelijkheden biedt, kan absoluut niet geëvenaard worden door een advertentie in een krant en andere vormen van gedrukte media. Als de advertentie is geprint, kun je niets meer aanpassen en de gedrukte media waarin de advertentie is geplaatst, wordt na het lezen in de prullenbak gegooid en is niet meer bruikbaar. Het advertentiebudget kun je daarom beter in online adverteren investeren. Je hebt een hoger return on investment en alles is meetbaar en aanpasbaar. Je hebt controle over jouw advertorial.

Meer dan uitstekend bereik

De artikelen en de advertorials op Amsterdam Today worden heel goed gevonden via zoekmachines. Regelmatig staat Amsterdam Today als voorpaginanieuws bij Google, zoals hieronder te zien is tussen de Telegraaf en het AD in:

dionnestaxtan

Jouw advertorial en de online distributie

Online adverteren via Amsterdam Today levert de online adverteerder een hoger bereik en daardoor meer omzet op.

Hoe werkt het?

Amsterdam Today produceert een mooie en uitgebreide advertorial. Een advertorial heeft de beleving van een gewoon artikel, maar heeft natuurlijk een commerciële functie en biedt veel meer mogelijkheden dan een advertentie in een krant, tijdschrift of magazine. Net als een advertentie in een krant dient de advertorial gelezen te worden. Bij een krant gaat men uit van een oplage van bijvoorbeeld 30.000 exemplaren en deze worden door krantenbezorgers in de brievenbus gedaan. Jouw advertentie staat tussen allerlei andere advertenties en je betaalt voor een groot deel ook voor mensen die niet in jouw advertentie geïnteresseerd zijn. Zonde van het geld.

Online gaat dat anders en veel efficiënter. De advertorial wordt op Amsterdam Today geplaatst. De advertorial is meteen zichtbaar en is vindbaar door de zoekmachines. Daarnaast wordt de advertorial op diverse sociale media verspreid waar Amsterdam Today de eigenaar van is. Dat levert direct een fraai organisch bereik op. Om extra bereik te genereren boost Amsterdam Today jouw advertorial op Facebook waardoor zo’n 30.000 personen, die tot de doelgroep horen, de advertorial op hun tijdlijn zien. Door alleen de doelgroep met de advertorial te confronteren, ben je veel efficiënter en effectiever bezig als adverteerder. Je hebt rechtstreeks een online connectie met hun en daarnaast is alles meetbaar en kun je het effect van de advertorial meten en eventueel aanpassen. Je zit in feite aan het stuur van jouw advertorial en jij bepaalt welke weg jouw advertorial volgt.

Vergelijk online adverteren en adverteren in een krant

Voor een uitgebreide online advertorial vraagt Amsterdam Today 850,- euro ex. BTW. Bij een gemiddelde regionale krant betaal je dit ook voor een eenmalige redelijk grote advertentie tussen diverse redactionele artikelen. Een groot deel van dit bedrag wordt besteed aan online distributie.

Wat is echter het grote verschil als je dit bedrag uitgeeft aan een online advertentie/advertorial en een advertentie in een krant waarbij wordt uitgegaan van een oplage van 30.000 exemplaren van de krant en het online bereiken van 30.000 personen/huishoudens?

Online advertentie/advertorial:

 • Uitgebreide tekst van minimaal 600-800 woorden.
 • Continu aanpasbaar. Ook na plaatsing.
 • Geen strikte deadline.
 • Heel veel ruimte beschikbaar.
 • Direct zichtbaar op het Internet.
 • De advertentie blijft na plaatsing altijd zichtbaar op het Internet. Het is niet een eenmalige publicatie zoals bij een krant.
 • Blijvend vindbaar op het Internet door zoekmachines.
 • Diverse foto’s voor extra beleving.
 • Filmpje of video voor extra beleving.
 • Minimaal 30.000 echt geïnteresseerden in jouw dienst of product zien de advertentie. Daar wordt specifiek op gekozen. Dat kan alleen online. Jouw online advertentie komt gericht in de online brievenbus van personen uit jouw doelgroep. Men noemt dat getarget boosten. Vooral jouw doelgroep krijgt de advertentie te zien. Heel effectief en efficiënt.
 • Online adverteren betekent een echte connectie maken met jouw doelgroep. Toeval is geen optie. Het gaat om actief gericht adverteren.
 • De advertentie komt over als een artikel en niet als advertentie en is prettig leesbaar. Daardoor ervaart men meer beleving. Meer beleving levert meer klanten op.
 • Het bereik is meetbaar.
 • Een eindrapportage wordt geleverd.
 • De advertentie is deelbaar op alle sociale media. Dat levert extra bereik op.
 • In de advertentie kun je links plaatsen naar je website of naar andere interessante zaken op het Internet die met jouw dienst of product te maken hebben.
 • Hogere kans op call to action. Het overgaan tot aankoop of afnemen van jouw dienst is hoog.
 • De distributie is milieuvriendelijk. Alles gaat online.
 • Online adverteren is heel effectief, heel efficiënt en de return on investment is hoog.

Advertentie in een krant:

 • Strikte aanlever deadline.
 • Na plaatsing niet aanpasbaar.
 • De advertentie wordt eenmalig gebruikt. De krant wordt de volgende dag weggegooid.
 • Herplaatsing kost extra geld.
 • Relatief weinig ruimte om je commerciële boodschap te brengen.
 • Weinig foto’s vanwege de ruimte.
 • Geen video of filmpje mogelijk voor extra beleving.
 • Advertenties in een krant worden slecht gelezen of slecht bekeken. Ze hebben weinig beleving.
 • De krant wordt bij 30.000 personen verspreid, maar slechts een heel klein deel is geïnteresseerd in jouw dienst of product. Je betaalt echter wel voor het complete bereik van de krant en dat is zonde van het geld. Dat is minder efficiënt en minder effectief.
 • Je maakt geen echte connectie met jouw doelgroep. Toeval dat ze jouw advertentie zien is heel hoog. Van actief en gericht adverteren is geen sprake.
 • Het bereik is niet echt meetbaar.
 • Je krijgt geen eindrapport over het bereik.
 • De advertentie is niet deelbaar.
 • Je kunt geen links plaatsen.
 • Relatief lage kans op call to action. Een lagere kans tot het overgaan tot aankoop of afnemen van jouw dienst.
 • De distributie en het maken van een krant is milieuonvriendelijk.
 • Adverteren in een krant is minder effectief, minder efficiënt en de return on investment is relatief laag.

Tarieven

Amsterdam Today hanteert 4 tarieven:

 • Een abonnement waarbij je mediapartner bent. Je betaalt 75,- euro per maand voor het abonnement en voor een uitgebreide advertorial met content, foto’s en eventueel een video bedraagt het tarief 550,- euro. De advertorial blijft zichtbaar zolang het abonnement loopt. Het abonnement loopt minimaal 3 maanden en is daarna gewoon opzegbaar. Het tarief is inclusief een gegarandeerd bereik voor de advertorial van minimaal  30.000 personen uit de beoogde doelgroep. Als mediapartner heb je relatief vaak overleg met Amsterdam Today over jouw advertorial(s).
 • Het tarief voor een uitgebreide advertorial met content, foto’s en eventueel een video bedraagt 850,- euro. De advertorial blijft continu zichtbaar op het Internet. Het tarief is inclusief een gegarandeerd bereik voor de advertorial van minimaal 30.000 personen uit de beoogde doelgroep.
 • Op onze homepagina hebben we enkele plaatsen waar je met jouw logo en een doorlink naar jouw eigen website kunt adverteren. Het tarief is 750,- euro per maand.
 • Maatwerk. Het tarief is afhankelijk van het wensenpakket. The sky is the limit. Onze contentfabriek “Freelance Journalism” met ruim 2250 mediaprofessionals als lid kan alles leveren op het gebied van media en reclame.

De genoemde bedragen zijn ex. BTW.

Wij schrijven de advertorials in het Nederlands en in het Engels. Bekijk een voorbeeld via de volgende twee links van een advertorial van” the Japanese Salon” in het Nederlands en in het Engels.

Package Deals

Bij het van te voren afnemen van meerdere advertorials in één keer hanteren wij een speciaal tarief met een flinke korting. Vraag naar de mogelijkheden!

Kennismakingsactie

Om het aantrekkelijk voor nieuwe adverteerders te maken, biedt Amsterdam Today 2 advertorials aan voor de prijs van 1 advertorial. Dit levert direct een voordeel op van 850,- euro! Deze actie loopt tot eind augustus 2017. Neem hiervoor contact op met Frank Scheers. Hij is bereikbaar op 06 53 89 39 98 of via een e-mail naar f.scheers@amsterdamtoday.eu onder vermelding van “kennismakingsactie”!

Video in opdracht

Hieronder staat een video, die we in opdracht hebben gemaakt:

Interesse gekregen?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van adverteren op Amsterdam Today of meteen een afspraak willen maken voor een kennismakingsgesprek? Neem contact op met Frank Scheers. Hij is bereikbaar op 06 53 89 39 98 of via een e-mail naar f.scheers@amsterdamtoday.eu.

Amsterdam Today:

Jouw betaalbare online mediapartner, die jouw aantrekkelijke online advertorial in de juiste digitale brievenbussen van jouw doelgroep bezorgt met als eindresultaat méér omzet!

Photo credit: FaceMePLS via Foter.com / CC BY

Photo credit: Amsterdam Today

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1