News Ticker

Herdenking in Hilversum van het neerhalen van vlucht MH17 drie jaar geleden

mh17

Drie jaar geleden op 17 juli vertrok vlucht MH17 van Malysian Airlines van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Aan boord 298 mensen onder wie 196 Nederlanders. Boven Oekraïne werd het vliegtuig geraakt door een raket en stortte neer. Niemand overleeft de ramp.

Het radiocontact met vlucht MH17 wordt rond half vier ’s middags verbroken. De Boeing 777 wordt rond dat tijdstip door een Buk-raket neergehaald.

Een doelbewuste actie of een vergissing? En wie is verantwoordelijk? Veel is na jaren onderzoek nog onduidelijk. Feit is wel dat de vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur het leven van duizenden mensen voor eeuwig verandert.

Herdenking is Hilversum

Maandagochtend 17 juli 2017 werd de ramp met vlucht MH17 ook herdacht in Hilversum. Burgemeester Broertjes en diverse genodigden stonden stil bij deze vreselijke gebeurtenis, die precies 3 jaar geleden heel Nederland en diverse andere landen in diepe rouw dompelden. We moeten dit blijven herdenken. Dit kan namelijk iedereen overkomen. Daarnaast is er nog zoveel onzekerheid over het wie en het waarom waardoor deze afschuwelijke gebeurtenis continu aandacht nodig heeft van de politiek om de onderste steen boven te krijgen. Herdenken is essentieel. Vooral voor de nabestaanden.

Bomenlint

Voor de 298 passagiers van rampvlucht MH17 wordt maandag 17 juli 2017 een Nationaal Monument geopend.

De nabestaanden van de slachtoffers hebben zich verenigd in de ‘Stichting vliegramp MH17’. Ze hebben zich sterk gemaakt voor het oprichten van een Nationaal Monument. Na maanden werken wordt dit deze maandag geopend. Op een terrein in Vijfhuizen, vlak bij Schiphol, zijn 298 bomen geplant. Elke boom symboliseert één van de overledenen.

De bomen zijn geplant in de vorm van het zwarte herdenkingslint dat na de ramp het symbool van de stichting is geworden. In het midden komt een openluchttheater waar plaats is voor ongeveer vijfhonderd mensen.

Willem-Alexander en Maxima zullen een defilé afnemen.

Photo credit: Amsterdam Today

Advertentie

Wil je echte connectie met jouw doelgroep? Ga online adverteren op AT! Klik op de foto voor meer informatie

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1