News Ticker

Verkiezing Esquire: Klaas Dijkhoff is de best geklede man van 2017

esqslider

In het chique Amsterdamse Hotel Krasnapolsky werd in de sfeervolle Wintertuin bekend gemaakt wie volgens de verkiezing van het lifestyle magazine Esquire tot best geklede man van 2017 gekozen werd. Al twintig jaar organiseert het fraaie magazine Esquire deze verkiezing en voor het eerst is een politicus gekozen door de 13.000 stemmers en men koos voor de sympathieke VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff. Onlangs bleek hij “de slimste mens” te zijn volgens het gelijknamige tv-programma en zo gaat Klaas Dijkhoff verder als de slimste en best geklede man van 2017. Een mooie prestatie en leuk dat het dit keer om een politicus gaat.

Wél won twee keer eerder iemand die later de politiek in zou gaan: in 1998 was dat Pim Fortuyn, in 2001 Bram Moszkowicz. Andere bekende oud-winnaars zijn Jules Deelder, Michiel Huisman en Humberto Tan.

De genomineerden

esq

Klaas Dijkhoff kreeg de prijs niet zomaar. Hij had diverse tegenstanders van formaat en dat waren atleet Gregory Sedoc, de pianospelende tweeling Lucas en Arthur Jussen, televisiepresentator Maurice Lede en singer-songwriter Lucas Hamming. De tweeling Lucas en Arthur Jussen staan niet op de foto, aangezien ze later kwamen, omdat ze moesten optreden.

Volgens Esquire gingen de kandidaten in eerste instantie gelijk op, maar op het laatst trok Klaas Dijkhoff een sprintje en won de verkiezing.

Voorafgaand aan de benoeming van Klaas Dijkhoff werd ook een mannelijke bezoeker als best geklede bezoeker gekozen. De volgens de jury werd het de opvallend geklede Hervé Seeuws, die een eigen PR-bureau heeft. Hij werd verrast met een prijs en deze prijsuitreiking en de verkiezing van Klaas Dijkhoff zijn in de onderstaande video te bekijken.

De indrukwekkende Wintertuin van Hotel Krasnapolsky

Om 18.00 uur werd voor enkele genodigden en de genomineerden een speciaal diner geserveerd in een gereserveerde ruimte van het Krasnapolsky. Daar kon men even rustig met elkaar praten en genieten van de culinaire plezanterieën.

De gasten die vooral kwamen uit de wereld van media, fashion, hospitality, beauty en entertainment, werden verwacht om 20.00 uur in de Wintertuin en deze paar honderd smaakvol geklede genodigden werden vervolgens op de foto gezet en konden ze gaan genieten van de prima verzorgde avond. Hapjes en drankjes werden keurig verzorgd en de muziek van de DJ was goed afgestemd op de ontspannen sfeer in de Wintertuin.

Tegen 22.00 uur was het tijd voor de uitslag. Gandor Bronkhorst van Esquire nam de presentatie op zich in aanloop naar de benoeming van best geklede man 2017. Ondertussen kregen de twee musici van de band Tangerine de prijs van best geklede band van 2017 en kreeg saxofonist Benjamin Herman de oeuvreprijs. Speciale aandacht kreeg de uit Iran afkomstige Rotterdamse zangeres Sevdaliza. Zij is het nieuwe covermodel van de nieuwe editie van Esquire. Wat een bijzondere verschijning.

esqarno

Hoofdredacteur Arno Kantelberg nam daarna het woord en nadat, zoals al eerder is genoemd, de best geklede bezoeker Hervé Seeuws een prijs had gekregen, kwam de benoeming van de best geklede man 2017 aan de beurt. De genomineerden wachtten geduldig op hetgeen Arno ging zeggen en uiteindelijk werd politicus Klaas Dijkhoff naar voren geroepen om zijn benoeming tot best geklede man 2017 in ontvangst te nemen. Klaas was blij verrast met zijn benoeming, maar gaf aan vooral zijn tijd aan de politiek te blijven besteden en weinig tijd zou investeren in hetgeen deze benoeming hem zou brengen qua extra aandacht. Dit zei hij, omdat acteur Achmed Akkabi die vorig jaar de best geklede man was, op het podium aanwezig was tijdens de prijsuitreiking en Achmed vertelde dat hij veel belangstelling uit het bedrijfsleven had gekregen naar aanleiding van zijn benoeming in 2016.

Afterparty

De gasten met een goudkleurige armband, die eerder was uitgedeeld, mochten mee naar de afgesloten bar voor een afterparty. Natuurlijk werd er uitgebreid gepraat over de geslaagde avond en hadden de barmensen het behoorlijk druk. Prijsuitreikingen maken dorstig blijkt. De barmannen hadden heerlijke cocktails in hun arsenaal en deze waren flink geliefd. Vanzelfsprekend werden ook diverse alcoholvrije drankjes uitgeserveerd, want een aantal gasten waren met de auto gekomen.

Het was een energieke en stijlvolle avond vol met leuke en aantrekkelijke mensen. Wie wordt de best geklede man in 2018?

Advertentie

Waarom is Anti-Aging Hightech Skin Care, gebaseerd op DNA, zo uniek?

Photo Gallery

Een begeleidende tekst geeft een aardige indruk van zo’n avond, maar foto’s nog meer. Vandaar dat we een aantal foto’s hebben geplaatst in de photo gallery voor meer beleving.

Auteur: Frank Scheers

esq1    esq2

esq3     esq4

esq5     esq6

esq7     esq8

esq9     esq10

esq11     esq12

esq13     esq14

esq15     esq16

esq17     esq18

esq19     esq20

esq21     esq22

esq23     esq24

esq25     esq26

esq27     esq28

esq29     esq30

esq32     esq33

esq34     esq35

esq36     esq37

esq38     esq40

esq41     esq42

esq43     esq44

Video en Photo credits: Amsterdam Today

 

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1