News Ticker

Waarom zei Ilse DeLange “Gek” tegen Matthijs van Nieuwkerk?

Ilse

Zangeres Ilse DeLange staat bekend om haar spontaniteit en dat wordt altijd flink gewaardeerd. Gisterenavond was ze te gast bij DWDD en Matthijs van Nieuwkerk staat als host van ‘s lands meest bekeken talkshow nog altijd hoog in aanzien. Toch durfde de Twentse zangeres Ilse DeLange hem woensdag aan tafel een gek te noemen. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1.

Countryfestival

DeLange organiseert binnenkort een countryfestival in de regio waar ze vandaan komt en Van Nieuwkerk vroeg zich af of ze naast zichzelf en artiesten als Douwe Bob en Triggerfinger nog écht grote sterren ging strikken. Ze reageerde wat verbaasd.

Wish list

DeLange heeft geen megasterren in huis gehaald voor Tuckerville. “Ik heb wel een wish list voor de toekomst, maar dat is echt nog toekomstmuziek. Neil Young komt nog een keer langs, als het gaat zoals in mijn dromen, ha ha. Dat is nog een beetje te hoog gegrepen.”

Van Nieuwkerk peilde het ambitieniveau van DeLange. “Heb je dan wel zijn management gebeld?“, vroeg hij. DeLange: “Dat hebben we nog maar niet eens geprobeerd.”

Hoge verwachtingen

Volgens DeLange zijn Van Nieuwkerks verwachtingen te hoog gespannen. “Het is de eerste keer dat we in Rutbeek staan. We doen eerst één dag. Als iedereen komt en het is volle bak, dan kunnen we misschien volgend jaar wat meer, weet je wel.”

“Ook niet Dolly Parton, waar je laatst was?“, probeerde Van Nieuwkerk nog.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Gek

Toen reageerde DeLange behoorlijk amicaal. “Dat is allemaal veel te duur, gek. Dat kan allemaal niet!”

Hoewel de VARA-ster niet elke dag wordt aangesproken met ‘gek’, ging hij onverstoorbaar verder. “Is dat onbetaalbaar?“, vroeg hij daarop. DeLange: “Ja, dat is niet normaal. Dat kan er bij ons nog niet uit.”

Pinkpop

Van Nieuwkerk: “Bij Pinkpop staan die grote jongens toch soms als afsluiter?”

DeLange: “Ja, Pinkpop! Hè hè! We hebben al heel gave bands, zoals Triggerfinger, Douwe Bob, Racoon en wij spelen natuurlijk.”

Naar verluidt is Waylon niet welkom op DeLange’s countryfeestje. Ze vormden een paar jaar geleden een duo, totdat bleek dat zij hem het licht in de ogen niet gunde.

 

credit: Floris Looijesteijn via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1