News Ticker

Gaat Heel Holland Bakt de vier miljoen kijkers halen?

bakken

Bakken, een belangrijke bezigheid in de keuken, blijft de kijker interesseren als het op een leuke manier op de beeldbuis wordt gebracht. Dat blijkt vooral uit de enorme kijkcijfers van het populaire culinaire tv-programma “Heel Holland Bakt”.

Zelfs André van Duin vindt het ongelofelijk dat het zesde seizoen van Heel Holland Bakt zondagavond is begonnen met maar liefst 3,3 miljoen kijkers. Hij vraagt zich af waar dit eindigt. Dat zei hij dinsdagavond als tafelheer in De Wereld Draait Door. Slechts één keer in de geschiedenis keken er meer mensen naar Heel Holland Bakt: de finale trok vorig jaar 3,4 miljoen kijkers. “Ik heb een heel goed humeur, want Heel Holland Bakt is begonnen en we hadden zulke mooie cijfers. We hadden er 3,3 miljoen.“
Meer dan drie miljoen kijkers is in het huidige tijdperk een prestatie van formaat. “Daar word je heel vrolijk van, dat is lekker wakker worden ’s ochtends. We waren er allemaal zeer door verrast.”

Van Duin is benieuwd hoeveel mensen er zondag voor de buis zitten. “Vorig jaar sloten we af met 3,4 en nu beginnen we al met 3,3, dus waar moet dat heen gaan? Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat het weer meezit. Het is koud buiten, het regende zondagavond, dus dan zit iedereen lekker voor de televisie met allemaal warme ovens. Wat wil je nou nog meer? We hadden alles mee. Normaal zonden we wel wat eerder uit, in de zomer.”

Heel Holland Bakt duurt nu nog acht weken. Zal de 4 miljoen worden aangetikt? “Ik doe het er meteen voor, maar ik durf dat nu nog niet te zeggen. Zullen we afronden op 4?”

Ga jij kijken naar dit populaire tv-programma?

Photo credit: Amsterdam Today

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1