News Ticker

Amsterdam pakt primeur voor RunForLunch

run

In Zweden is het al langer een trend: tijdens de lunchpauze een half uurtje sporten, gevolgd door een healthy lunch en daarna weer opgeladen aan het werk. Vanaf komende week wordt dit fenomeen ook in Amsterdam geïntroduceerd. Het Zweedse merk Björn Borg organiseert vanaf 4 oktober samen met de Amsterdamse bedrijven OneFit, SLA, The Meets en JuiceBrothers een nieuw wekelijks evenement: RunForLunch. Geïnteresseerden die hun werkdag willen onderbreken met een gratis running class en een free lunch kunnen zich voor één van de negen edities inschrijven op de Facebook pagina van Björn Borg.

Je werkgever overtuigen om je lunch break iets te verlengen zodat je kunt sporten? De positieve effecten van een milde workout op het lichaam en de geest, door Björn Borg ook wel exerhighs genoemd, zijn uitgebreid wetenschappelijk onderzocht. Enkele opzienbarende uitkomsten om aan je baas voor te leggen:

  • Sporten kan de cognitieve functies positief beïnvloeden
  • Een workout verbetert het vermogen om te leren en sterkt het geheugen
  • Bewegen optimaliseert de slaapkwaliteit en gaat de mentale verzwakking die ouder wordt met zich meebrengt tegen

Daarnaast blijkt uit meerdere onderzoeken dat sporten tijdens werktijd ook nog eens voor meer productiviteit en minder stress zorgt!

RunForLunch
Amsterdammers zijn de laatste tijd steeds ‘flexibeler’ gaan werken en leven. Sporten tijdens de lunchpauze past in deze ontwikkeling. “Als sports fashion brand omarmen we nieuwe trends en ontwikkelingen die je in staat stellen om sport beter te integreren in je lifestyle, daarnaast focussen we als Björn Borg graag op de positieve effecten van bewegen en zijn we trots op onze Zweedse heritage. Amsterdam is een stad met veel running liefhebbers en met geweldige healthy food hotspots, voor ons de ideale locatie om een concept als RunForLunch te introduceren”, aldus Thomas Boerma Marketing Manager Benelux van Björn Borg.

Schrijf je gratis in
Wil je uitproberen of ook jij daadwerkelijk fitter en scherper bent na zo’n lunch workout? Met de komende RunForLunches kun je tijdens de lunch gratis een 30 minute running class volgen onder begeleiding van de trainers van gerenommeerde hardloopschool Flow-motion. Na de training wordt er een gratis lunch aangeboden door de partners JuiceBrothers, SLA of The Meets, afhankelijk van de editie van RunForLunch. Met de komende twee maanden elke week een editie op de donderdag en diverse lunchspots in Amsterdam, zit er hoogstwaarschijnlijk ook een RunForLunch locatie bij jou een in de buurt. Inschrijven voor een RunForLunch editie kan gratis via de Facebook pagina van Björn Borg en als OneFit-member via de OneFit sportapp. Dit kan voor de volgende data en lunchlocaties:

  • The Meets RunForLunch: 4, 11, 18 oktober (12:30 – 13:30)
  • JuiceBrothers RunForLunch: 25 oktober, 1 november, 8 november (12:30 – 13:30)
  • SLA RunForLunch: 15, 22, 29 november (12:30 – 13:30)

Per RunForLunch editie is er een selectief aantal plaatsen beschikbaar. Vol is vol, dus snel inschrijven is aan te raden!

Bron: Kult & Ace

Photo Credit: David Stegenga

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1