News Ticker

30.000 bezoekers in openingsmaand voor the Art of Banksy

artofbanksy

Vier weken nadat THE ART OF BANKSY in de Amsterdamse Beurs van Berlage de deuren opende, heeft de meest waardevolle Banksy-collectie die ooit bijeen is gebracht in de wereld al 30.000 geïnteresseerden getrokken. Pers en publiek zijn zeer enthousiast over de baanbrekende expo, die de bezoekers doet voelen alsof ze door het Londen van de illustere street artist bewegen. Daarnaast kunnen bezoekers vanaf vandaag tot en met 31 juli kans maken op het Banksy’s kunstwerk Di Faced Tenner, de zeldzame variant op het Britse 10 bankbiljet met de afbeelding van Princess Diana en het onderschrift Banksy of England. Banksy heeft deze biljetten in 2004 tot een waarde van 1.000.000 laten drukken en onder andere uitgedeeld aan het publiek op het Notting Hill Carnival en The Reading Festival.

banksy2

De belangstelling voor de tentoonstelling overtreft de verwachtingen. Het extreem succesvolle openingsweekend werd gekenmerkt door een stortvloed aan media-aandacht op televisie, radio, online en in print. Voor THE ART OF BANKSY, dat de volledige kelderverdieping van de Beurs van Berlage in beslag neemt, zijn bijna 100 originele werken bijeen gebracht van de mysterieuze Britse kunstenaar, annex activist. Het werk is opgesteld in een spraakmakende setting, waarbinnen bezoekers zich tevens wanen in een Londens metrostation. Ook loopt men door een reconstructie van Banksy’s atelier en kan men een eigen kunstwerk in Banksy stijl maken op de digitale graffiti wall.

Hoewel wereldwijd actief, is het werk van de anoniem opererende en met zijn provocatieve werk tot de verbeelding sprekende ‘street art’-kunstenaar Banksy’s werk nooit in Nederland op muren of in straten verschenen. THE ART OF BANKSY maakt het iconische werk voor het eerst op brede schaal voor de Nederlandse liefhebbers toegankelijk. Het tentoongestelde werk is zowel humoristisch als uitdagend en geeft bezoekers nog wekenlang voer tot nadenken. “De pop-up expo met een boodschap”, zo kopte De Telegraaf. “Het werk van Banksy is zo krachtig dat het prima van de straat naar de muren van een tentoonstellingsruimte gehaald kan worden”, schrijft Mixed Grill. Cosmopolitan:”Een must voor elke art-lover. Get inspired!”

THE ART OF BANKSY is een project van Brand New Expo, het nieuwe bedrijf van entertainmentindustrieveteranen Martijn Beenen en Paul Koster. Brand New Expo heeft zichzelf tot doel gesteld om op jaarbasis twee expo’s naar Nederland of Europa te brengen die zowel een onvergetelijke ervaring zijn voor het publiek, als de hersens prikkelen. THE ART OF BANKSY is binnen die doelstelling een gedroomd project gebleken, dat bij een breed publiek aanslaat. THE ART OF BANKSY is nog tot en met 30 september in de Beurs Van Berlage te bezoeken.

THE ART OF BANKSY
18 juni tot en met 30 september 2016
Beurs van Berlage, Damrak 234, Amsterdam
Dagelijks geopend van 11.00u tot 19.00u, op vrijdag tot 21.00u.
Tickets: Volwassenen Euro19,50, Studenten Euro16,50, CJP Euro14,50, Kinderen 6 t/m 16 jaar Euro8,50
Website: www.theartofbanksy.amsterdam
Banksy Experience: live.theartofbanksy.amsterdam

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Stew Dean via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1