News Ticker

Wat een mooie menukaart bij Carstens in het Victoria Hotel

caslider

Van boerderij naar je vork. Een mooi nieuw gastronomisch concept bij Carstens in het Victoria Hotel. Het restaurant was al heel mooi verbouwd vorig jaar en met de komst van Carstens is daar een designer schepje bovenop gedaan. Echt een prachtig interieur, maar naast een schitterend interieur gaat het ook om wat er op tafel komt en dat is heerlijk hebben we gemerkt.

Bij Carstens nemen ze je mee op reis door Nederland met ingrediënten uit hun eigen grond en wateren. Herkenbare smaken maar toch anders. Niets te vergezocht, gewoon lekker. De boerderij is terug in de stad. Carstens is een stadse brasserie nabij Centraal Station met Maik Kuijpers als concept chef.

Het concept Carstens is bedacht door chefkok Maik Kuijpers. Maik Kuijpers kookte 14 jaar lang de sterren van de hemel als chefkok bij de Librije. Met Carstens creëert Maik een stadse brasserie in hartje Amsterdam en legt de verbinding tussen het stadsleven en producten uit boerengebieden en de visserij. Een menukaart die meebeweegt met de vier seizoenen. Een plek waar je in de stad voor even terug gaat naar het land. En je weer herinnert hoe dat smaakt. De dagelijkse leiding ligt in handen van Timo van der Stad en chefkok Rick van der Meij.

ca15

De naam Carstens is niet toevallig bedacht. Toen het Victoria Hotel werd gebouwd, was er een familie, die niet wilde wijken en  hun woning niet wilde verkopen aan het Hotel. Daarom is dit nog steeds te zien aan de Noordkant van het Victoria Hotel. De familienaam van deze standvastige familie is “Carstens”. De brasserie vond dit een mooi geste om de naam van deze volhardende familie te gebruiken voor hun culinaire etablissement.

Bij Carstens kun je de heerlijkste gerechten bestellen en op aanvraag is het mogelijk om “shared food” te bestellen.

Wat hebben we geproefd?

ca1

Boerenkool – Ceasar stijl met anjovis en amandel

ca2

Hollandse garnalen – licht pittig in krokante kropsla

ca3

Stamppot – Opperdoezer Ronde met zure room en dragon

ca4

Spruitjes – Van de volle grond

ca5

Baambrugsbig – Zachtgegaarde varkenswangen in jus

ca6

Kamperlam – Langzaam gegaarde nek met gezouten boerenyogurt

ca7

Schelvis – Dressing van tomaat, olijfolie en groene kruiden

ca8

Kalfstong – Gebakken langoustine met rode biet en zure room

ca9

Friet – Heerlijke friet van de Frietboutique Amsterdam

ca10

Kniepertjes – Krokante wafel uit de Achterhoek gevuld met Tony’s Chocolonely

ca12

Oud Brood – Gebakken met ei, specerijen en suiker

ca13

Koude koffie – Schuim van Stooker koffie met Boerenjongens

ca14

Speculaas – Met advocaat van de Zwarte Kip

Niet alleen de gerechten zijn heerlijk en prachtige van smaak en de wijnen behoren tot de top, maar ook de gehele ambiance is een aanrader. Prettig detail is dat je na een uitgebreid diner van een lekkere cocktail kunt genieten aan de bar in Carstens.

Wij zeggen: ga langs en geniet van deze sfeervolle stadse brasserie!

Video & Photo Credits: Amsterdam Today

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1