News Ticker

Villa del Arte presenteert: Frank E Hollywood, Then & Now

zurel4

Villa del Arte galleries presenteert de nieuwe mixed media schilderijen van Frank E Hollywood. De popart kunstenaar exposeert met zijn twee nieuwste series ‘Neo nostalgia’ en ‘Neo gilded age’ in de  Amsterdamse Nieuwe Spiegelstraat.

ANDY WARHOL

zurel3

Het werk van Frank E Hollywood bevat elementen van popart en Andy Warhol. Het bombardement aan beelden dat de maatschappij dagelijks overspoelt, leidt tot designelementen van straatcultuur, collages, cartoons als Mickey Mouse, grafische ontwerpen, graffiti en fotomontages die worden opgenomen in zijn werk.

CONSUMPTIECULTUUR

Frank E Hollywood benadrukt graag de banale elementen van onze consumptiecultuur. “Globalisering en de technologische revolutie hebben ongekende mogelijkheden gegenereerd. Zowel goede, als slechte. IJdelheid is niet langer immoreel of pervers, maar het wordt beschouwd als een deugd die men dient te belonen met likes.”

VROUWEN

zurel1

De kunstenaar laat zich in al zijn werken inspireren door vrouwelijk schoon. “De visuele esthetica via de vrouwelijke vorm is mijn belangrijkste onderwerp. Het fascineert me dat vrouwen tegelijkertijd fragiel als krachtig kunnen zijn.”

POPART

Zijn popart-achtige kunst ontleent zijn stijl aan de visuele activiteiten en genoegens van mensen door het gebruik van felle kleuren en beeldspraak beïnvloed door zijn jeugd, tv en internet, zoals Roger Rabbit, Facebook-duimpjes en smileys. Soms werken de collage componenten als een tijdcapsule, die de geest van het verleden vastlegt. Terwijl het geschilderde oppervlak toekomstige ideeën van de kunst, het lichaam en esthetiek weergeven. De nostalgische elementen in het kunstwerk weerspiegelen de onzekerheid van onze tijd.

STERREN OP HET DOEK

Frank E Hollywood heeft diverse samenwerkingen met grote merken op zijn naam staan waaronder Björn Borg, Mini en de albumhoes van Marco Borsato. Ook werkte hij mee aan Sterren op het Doek. Jeroen van Koningsbrugge koos uiteindelijk voor het werk van Hollywood en verklaarde later dat het doek hangt op de kamer van zijn dochter. Jeroen: “Hij gebruikte allemaal dingen uit mijn leven, mijn oude band zat er in, mijn nieuwe band, mijn vrouw en mijn dochter.” Hollywood: “Bij persoonlijke portretten verwerk ik dingen van mensen die meer privé zijn. Voor andere series maak ik vaak  gebruik van algemenere details die klein van oppervlak zijn, zoals postzegels en biljetten wat al kleine schilderijtjes op zich zijn.”

zurel2

NEO GILDED AGE

De tweede serie in galleries Villa del Arte heet No gilded age en is gemaakt met een knipoog naar de klassieke vanitas schilderijen uit de Gouden Eeuw. “Geschiedenis lijkt zich vaak te herhalen, maar zoals Churchill al opmerkte: ‘Het enige dat men van de geschiedenis geleerd heeft, is dat men er niets van geleerd heeft.’ Onze huidige maatschappij kenmerkt zich door hedonisme en heeft veel parallellen met de 17de eeuw en laat 19de eeuw.” Elk kunstwerk uit deze serie bevat hedendaagse symbolen zoals verschillende soorten pistolen om een brug te slaan tussen heden en verleden. De hedendaagse objecten en klassieke voorstelling lijken te botsen, maar op een ongemakkelijke manier voelen ze toch ook zeer vertrouwd. De serie is een brutale blik op onze license to sin.

Info

Villa del Arte galleries, Nieuwe Spiegelstraat 38, Amsterdam. De expositie is te zien t/m zondag 29 november. En wordt ook getoond op de LXRY Fair in de RAI van 10 t/m 14 december in Amsterdam. www.villadelarte.com & www.frankehollywood.com

Bron: Sabine Zurel

Photo credits: Sabine Zurel

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1