News Ticker

Ontdek Italiaans Amsterdam per Crodino Tram

crsliderc

Amsterdam Today was uitgenodigd door Crodino om met de Crodino Tram een ritje door het centrum van Amsterdam te rijden om Italiaans Amsterdam, het Mokums Dolce Vita, te ontdekken. De rit begon om 17.00 uur op het Weteringcircuit waar tram 64, die was uitgedost als Crodino Tram klaar stond om de wachtende enthousiaste passagiers mee te nemen voor een ritje van een uur.

Non Alcoholico

Het was een warme middag en bij binnenkomst kregen de dorstige passagiers van enkele charmante dames een verfrissend glas met Crodino met ijsklontjes en een schijfje sinaasappel aangeboden. Zoals bekend is Crodino een aperativo non alcoholico en een heerlijk Italiaans aperitief dat bestaat uit 12 ingrediënten. Crodino is ontstaan het Italiaanse Crodo en staat bekend om haar verrassende “bite”.

Vintage tram

De gezellige tocht per vintage tram bracht de reizigers langs enkele Italiaanse restaurants en een barbershop.

Zo reden we eerst langs restaurant Uliveto aan de Weteringschans waar ze dagelijks vers bereide take-away aanbieden. Daarna reden we langs restaurant Ciao Bella dat op de Prinsengracht ligt waar vader en dochter uit Venetië je culinair verrassen. Vervolgens reden we langs restaurant Monte Pelmo op het Beukenplein dat uit 1957 stamt en heerlijk Italiaans heeft.

Barberia Italiana, de herenkapsalon van Massimiliano Giuli aan de derde Helmersstraat was toen aan de beurt waar je vakkundig op de bekende Italiaanse manier wordt geknipt en geschoren en ontspannen de barbershop verlaat. Toen kwamen we langs Restaurant Casa Sabatelli aan de Kinkerstraat dat wordt geleid door ras-Italiaans Michele Sabatelli uit Puglia en als eindpunt van de sfeervolle Crodino Tramvoyage kwamen we uit bij restaurant Ferilli’s dat ligt in het College Hotel. Het College Hotel ligt op een fraaie plek op de Roelof Hartstraat 1 in Amsterdam Zuid. Deze fantastische Italiaanse hotspot heeft prachtige terrassen en een patio waar het heerlijk toeven is. Onder de bezielende leiding van executive Michelinster chef Donatella Zampoli worden je gastronomische zintuigen tot het uiterste verwend.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Gezelligheid bij Ferilli’s

Aangekomen bij Ferilli’s werden de genodigden onthaald op wederom een heerlijk glas Crodino, waarbij je de keuze kon maken om een mix te maken met Prosecco. Dat beviel overigens prime deze mix. Als aanvulling op de drankjes werden zalige hapjes geserveerd, zoals zachte stukjes artisjok, Italiaanse kaassoorten, Parmaham, olijven en hapjes met kruidenkaas en buikspek. Tevens werden verfrissende Crodino ijsjes geserveerd waar je de echte Crodino smaak direct proefde. Allemaal heel elegant, zoals men dat is gewend in Italië.

Photo Gallery

cr1     cr2

cr3     cr4

cr5     cr6

cr7     cr8

cr9     cr10

cr11     cr12

cr13     cr14

cr15     cr16

cr17     cr18c

Photo credits: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1