News Ticker

Het lege kantoor van Erland Galjaard doet Wendy van Dijk wel wat

wendyvd

Het nieuwe tv-seizoen gaat van start na de vakantie en Wendy van Dijk werd even emotioneel toen ze onlangs op haar eerste werkdag van het nieuwe tv-seizoen het voormalig kantoor van haar man Erland Galjaard in liep. Erland was jarenlang dé tv-baas van RTL en kon Van Dijk op die manier leuke klussen leveren; zo regelde ze via hem de show Wie Ben Ik. Nu zit Galjaard er niet meer, is ze haar serie Moordvrouw kwijtgeraakt en heeft ze een baas die niet ’s ochtends met haar aan de ontbijttafel zit.

De kaarten zijn opnieuw geschud en wat doet dat met Wendy? Voelt ze zich onveiliger bij RTL nu Galjaard weg is? “Ik heb er nooit een bepaald gevoel bij gehad. Ik had natuurlijk al lang mijn sporen verdiend, voordat hij überhaupt zijn positie in nam bij 4. Ik had toen al drie sterren in mijn zak zitten.”

Haar contract bij RTL loopt tot eind 2019. “Vooralsnog zit ik hier en hoop ik dat ik hier mag blijven, want ik doe zo veel leuke dingen, weet je. Het is best een behoorlijk groot pakket: Moordvrouw, Wie Ben Ik, alle Voices. Ja, van Moordvrouw komt er geen nieuw seizoen, maar ik heb het niet afgeschreven. We weten het echt niet. Dat is wel gek. Het is ook wel even rustig. Moordvrouw was wel heel intensief naast alle programma’s die ik deed. Het was een behoorlijk ding in de agenda.”

Van Dijk blijft varen op haar eigen kracht. “Ik denk dat mijn grootste talent oprechte interesse in mensen is. Het is gewoon echt. Ik weet nog dat ik Over De Roooie deed, heel lang geleden, met Mattias Scholten. Dan moesten we als laatste onderdeel woonwijken ingaan en aanbellen bij mensen met opdrachten als: ‘Schop je stofzak door de woonkamer en vind tien anderen die het ook doen.’”

“Hij had er een blóedhekel aan om aan te bellen bij vreemde mensen. Hij werd helemaal gek. Hij keek me aan en zei: ‘Jij vindt die mensen echt leuk, hè?’ Daar kon hij gewoon niet bij. Ik denk dat dat het eigenlijk is.”

Zelf vinden we Wendy van Dijk een genot om te zien en we wensen haar een lange toekomst bij RTL 4.

De rijdende talkshow met als gast Wendy van Dijk kunt u bekijken op NU.nl.

Bron: Mediacourant

Photo Credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1