News Ticker

De absolute top in hospitality ervaar je in ultieme vorm bij Hotel TwentySeven

tsslider

Het toerisme in Amsterdam floreert en alle hotels doen goede zaken. Dat is goed voor de reputatie van Amsterdam en goed voor de Amsterdamse economie. Iedereen kent de gradatie van hotels doordat hotels worden gewaardeerd in het aantal sterren. Het hoogste aantal sterren in Amsterdam ligt op 5. Daar zijn prachtige hotels bij in Amsterdam, maar sinds kort is Amsterdam een hotel rijker met maar liefst 6 sterren en dat is heel opmerkelijk.

Eric Toren

Eigenaar Eric Toren is al jaren lang hoteleigenaar en heeft met zijn Hotel The Toren diverse malen de prijs van het beste hotel in Nederland gewonnen, was verkozen tot Europees beste hotelier en kreeg de publieksprijs bij de Amsterdamse Ondernemersprijs. Hospitality zit in het bloed van Eric, maar ook echt ondernemerschap. Zijn Hotel The Toren heeft Eric verkocht aan de hotelketen The Pavilions en Ellen van Wittmarschen is daar de General Manager met wie we aangenaam gesprek hebben gehad, samen met de designer Cris van Amsterdam. Cris vertelde met passie over zijn keuze voor materialen, waarbij hij aangaf dat de bar van Hotel TwentySeven is samengesteld uit 300 miljoen jaar oude onyx natuursteen, waardoor de beleving van de kleuren zo bijzonder is. Echt een mooi detail om te weten als gast. Het gaat om de details en de liefde voor de details.

tsextra

De meest hoogwaardige hospitality

Eric heeft zijn hotel verkocht om een nieuwe vorm van de meest hoogwaardige hospitality te gaan introduceren in Amsterdam.

Ultiem hospitality genot

Op dit moment zijn er een aantal 7 sterren hotels. De bekendste is Hotel Burj Al Arab in Dubai. De luxe, de service, het eten en drinken, het comfort en de aandacht voor de klant is eindeloos. Ultiem genot voor de vermogende hotelgasten, want dit soort ongeëvenaarde hotelbeleving komt met een stevig prijskaartje.

Amsterdam heeft een enorme aantrekkingskracht voor binnenlandse en vooral buitenlandse toeristen. Veel toeristen komen met een rugzak of een koffer van een onbekend merk, maar Amsterdam trekt tevens toeristen, die meer bekend zijn met merken als Louis Vuitton, Rolex, Chanel, Dior, Patek Philippe, Rolls Roys, Ferrari et cetera. Zij willen graag tijdens hun reizen in de meest comfortabele hotels verblijven waar ze de exclusieve ambiance treffen, die ze gewend zijn. Eric Toren had dit soort gasten al in zijn Hotel The Toren, maar het realiseren van een hotel met 6 sterren is natuurlijk een prachtige uitdaging.

6 sterren

De wens om een 6 sterren hotel in Amsterdam te starten is uitdagend, echter je moet wel een pand hebben dat op de juiste plek is gesitueerd, monumentaal is, genoeg ruimte heeft en de bijbehorende uitstraling heeft. Dat je dan het prachtige pand aan de Dam 27 hebt kunnen bemachtigen, is een bewonderingswaardige prestatie. Naar verluid zaten een tijdje terug antikraak personen in het fraai vormgegeven pand tegenover De Bijenkorf en als je nu ziet wat Eric Toren en zijn team hebben bereikt dan kun je alleen maar respect hebben voor dit ondernemerschap.

hotel27

De officiële opening

Op 8 april jl. was de officiële opening van Hotel TwentySeven. De opening was wat eerder gepland, maar als je open gaat, dan moet alles perfect zijn. De honderden genodigden uit de wereld van hospitality, entertainment, media, sport, fashion, luxury, kunst, gastronomie, design en architectuur werden om 16.00 uur verwacht. Toen wij aankwamen stond Irene van der Laar al te filmen voor LXRY TV en bij binnenkomst werden wij hartelijk ontvangen en verzocht om op de eerste verdieping een glaasje koele Champagne van Moët & Chandon te gaan drinken. Vervolgens zijn we al nippend aan de bubbels uit Reims naar de tweede verdieping geschreden over de schitterende trap in het mooie trapportaal en kwamen we in een enorme fraai vormgegeven ruimte waar een podium stond en waar diverse optredens zouden plaats vinden met onder andere de getalenteerde zangeres Glennis Grace.

Restaurant Bougainville

De feestelijk geklede gasten waren na aankomst direct geïnteresseerd in het stijlvol ingerichte restaurant Bougainville van Executive Chef Tim Golsteijn, dat zich bevindt op de derde verdieping, waar het enthousiaste barteam klaar stond om elke gast te plezieren met een lekker drankje. Diverse cocktails waren verkrijgbaar, maar ook andere heerlijke dranken werden ingeschonken. Tussendoor liepen elegante jonge dames met smaakvolle en delicate hapjes rond, zodat de gasten konden kennismaken met de heerlijke culinaire genoegens van het weelderig en chique ingerichte restaurant Bougainville van Hotel TwentySeven. Wat een fantastische plek om te vertoeven, want je waant je echt in een heel andere wereld met een spectaculair uitzicht op de Dam en nadat je hebt gedineerd, kun je in de bar terecht voor een lekkere cocktail of iets anders. De bar was in ieder geval rijkelijk gevuld met vele exclusieve drankmerken en het professionele barteam werkte continu door om iedereen het naar de zin te maken. DJ Miss Brown vermaakte de gasten met haar muzikaliteit en later kwamen andere artiesten de talrijke genodigden entertainen in de bar. Heel aangenaam allemaal.

Advertentie

Reclame maken? Kijk hier voor Amsterdam Today’s aantrekkelijke package deal

Oude bekenden en nieuwe onbekenden

Ondertussen werd flink genetwerkt en kwam men vele oude bekenden tegen of nieuwe onbekenden en werden de visitekaartjes uitgewisseld. Bovendien kon men door het gehele hotel rondlopen om de voluptueus ingerichte kamers en suites te bewonderen, die met veel smaak voor design zijn ingericht door vooraanstaand en bekroond interieurdesigner Wim van de Oudeweetering en urban interieurdesigner Cris van Amsterdam. De verleidelijke en aantrekkelijke kunstwerken zijn geleverd door Cobra Art en kunstenares Fezila William van By Fez exposeert op de derde verdieping waar enkele van haar prachtige kunstwerken hangen.

Eerder gepubliceerde artikelen

Via deze link en deze link kun je onze eerder gepubliceerde artikelen over Hotel TwentySeven lezen.

Immersive Journalism

Amsterdam Today bezigt Immersive Journalism. Dat betekent dat we nieuws brengen alsof je er zelf bij was. Onze video’s zijn daarom “zoals het is”. Een beetje ruw en not edited, maar dat is hoe we het willen overbrengen. Kijk en beleef wat wij hebben ervaren bij de spectaculaire opening van zes sterren Hotel TwentySeven:

Ontdek dit exclusieve hotel

Wij van Amsterdam Today zijn onder de indruk van dit unieke hotel. Wil je net als wij beleven hoe het is om in Amsterdam in het meest luxe en bijzondere hotel te zijn en te voelen hoe Hospitality met de grootst mogelijk H wordt geschreven, dan is een bezoek een absolute Must. Het restaurant en de bar zijn plaatsen waar je niet meer weg wilt. De luxury hotelkamers en suites wil je inruilen voor je villa als je die hebt. Ga langs en geniet van een verwen moment waar je nog lang van na tintelt!

Photo Gallery

ts     ts1

ts2     ts3

ts4     ts5

ts6     ts7

tsk          tsk2

ts8     ts11

ts12     ts13

ts14     ts15

ts16     ts17

ts18     ts19

ts20    ts23

ts57     ts58

ts21          ts22

ts24     ts25

ts26     ts27

ts28     tsextra2

ts29     ts30

ts31     ts32

ts33     ts34

ts35     ts36

ts37     ts38

ts39     ts40

ts41     ts42

ts43     ts44

ts45     ts46

ts47     ts48

ts49     ts52

ts50          ts51

ts53     ts54

ts55     ts56

Video & Photo Credits: Amsterdam Today

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

 

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1