News Ticker

Ruim 6000 deelnemers aan de Amsterdamse Johan Cruijff City Run

jcslider

Op 25 april 2017 zou Nederlands meest getalenteerde voetballer Johan Cruijff 70 jaar oud zijn geworden. Als eerbetoon aan deze unieke Amsterdammer uit Betondorp werd op deze dag de Johan Cruijff City Run gelopen. De runners van de 14 kilometerloop werden verwacht bij het Olympisch Stadion om vervolgens om 20.14 uur te starten op het Stadionplein bij Het Amsterdamse Proeflokaal.

jc

De tocht trok zeker 6000 deelnemers aan, die gekleed gingen in Oranje T-shirts met een foto van Johan Cruijff daarop.

Zoveel mogelijk werd het getal 14, het nummer waar Johan Cruijff bekend mee is geworden, gebruikt. De start was om 20.14 uur en de tocht was 14 km lang en ging van het Stadionplein langs zijn huis in Betondorp en eindigde bij de Amsterdamse ArenA. In het Olympisch Stadion waren drie hele grote voetbalshirts te bewonderen. Het Ajaxshirt met nummer 14, het oranje voetbalshirt met nummer 14 en het gestreepte voetbalshirt van Barcelona met nummer 9.

Nieuwe naam voor de Amsterdam ArenA

Vlak voor de start van de tocht werd bekend dat de Amsterdam ArenA een nieuwe naam kreeg en met veel gejuich werd vernomen dat de nieuwe naam is geworden: de Johan Cruijff ArenA. Daar was al een tijd op gewacht en deze dag was bij uitstek het moment om dit te communiceren.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Sjaak Swart

jcswart

Bij de start van de tocht stond natuurlijk zijn oude gabber Sjaak Swart en oud-voetballer John Heitinga met diverse andere Bekende Nederlanders. Onder andere waren aanwezig Estelle Cruijff, Erben Wennemars, professor Dr. Erik Scherder (bekend van DWDD) en snowboardster Bibian Mentel.

De 78-jarige Sjaak Swart vertelde hoe blij hij was dat Johan Cruijff eindelijk de bijzondere eer heeft gekregen dat de Amsterdam ArenA naar hem is vernoemd. Sjaak roemde zijn voetbalkunsten en zijn speciale persoonlijkheid waarmee Johan Cruijff zo bekend mee is geworden.

Om de sfeer mee te beleven van dit fantastische Amsterdamse evenement hebben wij een video toegevoegd en diverse foto’s gepubliceerd, die u hieronder kunt bekijken.

De start bij Het Amsterdamse Proeflokaal

Auteur: Frank Scheers

Photo Gallery

jc24

jc1     jc2

jc3     jc23

jc5     jc6

jc7     jc8

jc9     jc10

jc11     jc12

jc13     jc14

jc15     jc16

jc17     jc18

jc19     jc20

jc21     jc22

Video credit: Het Amsterdamse Proeflokaal

Photo credits: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1