News Ticker

Bijna helft supermarkten open op 1e kerstdag, een deel al om 8 uur

openingstijden

Wie dit jaar boodschappen wil doen op eerste kerstdag kan in de Randstad bij een groot aantal grootgrutters terecht, maar liefst de helft van de supers is eerste kerstdag open. Landelijk gezien is ‘slechts’ een kwart van de supers geopend, een aanzienlijk verschil.

Uit cijfers van openingstijden.nl blijkt dat er dit jaar opnieuw meer supermarkten open zijn op eerste en tweede kerstdag. Op eerste kerstdag is een kwart van de supermarkten in Nederland open, je kunt dan in 256 gemeenten terecht bij totaal 960 verschillende supers. In de Randstad (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) kun je eerste kerstdag zelfs bij de helft van de supermarkten terecht.

Op tweede kerstdag kun je vrijwel overal terecht, in meer dan 340 gemeenten zijn totaal ruim 3000 supermarkten geopend, dat is 80% van de supermarkten in Nederland.

Voor supermarktmedewerkers in ruim 130 supermarkten is uitslapen tijdens de kerstdagen niet meer weggelegd, dat blijkt uit de verzamelde openingstijden. Dit jaar gaan ruim 130 supermarkten ‘gewoon’ om acht uur ‘s ochtends open, ook op eerste kerstdag! Zó kunnen zelfs voor het kerstontbijt nog last-minute boodschappen worden gedaan. De meeste kans op een geopende supermarkt is na twaalf uur. Een ruime meerderheid van de winkels sluit beide dagen wel al rond zes uur ‘s avonds, een paar uur eerder dan op een reguliere werkdag.

Jumbo heeft met 212 geopende vestigingen dit jaar de meeste open winkels op eerste kerstdag, gevolgd door Albert Heijn met 185 vestigingen. Op tweede kerstdag heb je bij Vomar de minste kans om voor een dichte deur te staan, alle Vomar vestigingen zijn dan open.

Bron: ANP Pers Support / openingstijden.nl

Photo Credit: ANP Pers Support / openingstijden

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1