News Ticker

Bijna helft supermarkten open op 1e kerstdag, een deel al om 8 uur

openingstijden

Wie dit jaar boodschappen wil doen op eerste kerstdag kan in de Randstad bij een groot aantal grootgrutters terecht, maar liefst de helft van de supers is eerste kerstdag open. Landelijk gezien is ‘slechts’ een kwart van de supers geopend, een aanzienlijk verschil.

Uit cijfers van openingstijden.nl blijkt dat er dit jaar opnieuw meer supermarkten open zijn op eerste en tweede kerstdag. Op eerste kerstdag is een kwart van de supermarkten in Nederland open, je kunt dan in 256 gemeenten terecht bij totaal 960 verschillende supers. In de Randstad (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) kun je eerste kerstdag zelfs bij de helft van de supermarkten terecht.

Op tweede kerstdag kun je vrijwel overal terecht, in meer dan 340 gemeenten zijn totaal ruim 3000 supermarkten geopend, dat is 80% van de supermarkten in Nederland.

Voor supermarktmedewerkers in ruim 130 supermarkten is uitslapen tijdens de kerstdagen niet meer weggelegd, dat blijkt uit de verzamelde openingstijden. Dit jaar gaan ruim 130 supermarkten ‘gewoon’ om acht uur ‘s ochtends open, ook op eerste kerstdag! Zó kunnen zelfs voor het kerstontbijt nog last-minute boodschappen worden gedaan. De meeste kans op een geopende supermarkt is na twaalf uur. Een ruime meerderheid van de winkels sluit beide dagen wel al rond zes uur ‘s avonds, een paar uur eerder dan op een reguliere werkdag.

Jumbo heeft met 212 geopende vestigingen dit jaar de meeste open winkels op eerste kerstdag, gevolgd door Albert Heijn met 185 vestigingen. Op tweede kerstdag heb je bij Vomar de minste kans om voor een dichte deur te staan, alle Vomar vestigingen zijn dan open.

Bron: ANP Pers Support / openingstijden.nl

Photo Credit: ANP Pers Support / openingstijden

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1