News Ticker

Hoe Amsterdam broedplaats voor start-ups werd

amsterdamcentrum

Amsterdam staat hoog in de lijstjes van meest innovatieve steden. Dit is geen toeval, maar het resultaat van een uitgekiend beleid met compleet nieuwe concepten.

Onze hoofdstad komt steeds vaker voor in rijtjes van meest innovatieve steden ter wereld. Zo is de stad bijvoorbeeld terug te vinden in de Innovation Cities Index van het Australische innovatiebureau 2thinknow waarin 445 steden met elkaar werden vergeleken. In een ander rapport van de adviesbureaus Accenture, Nesta en Catapult komt Amsterdam zelfs voor op de vijfde plaats; alleen New York, Londen, Helsinki en Barcelona scoren beter.

Van start-up tot wereldbedrijf
Dat Amsterdam innovatie in de genen heeft, blijkt uit de succesverhalen van voormalig start-ups Booking.com en Adyen, opgericht in respectievelijk 1996 en 2006. Het moederconcern achter Booking.com zag haar beurskoers de laatste tien jaar ruim vijftig keer zo hoog worden en is inmiddels 57 miljard euro waard. Ook de naam Adyen is inmiddels wereldwijd bekend. De grootste online shops vertrouwen hun betalingsverkeer toe aan het Amsterdamse bedrijf.

Roelant Prins, CCO van Adyen: “Het Nederlandse ecosysteem is een goede omgeving voor innovatieve internationale bedrijven zoals Adyen en dat trekt ook hoogopgeleid internationaal talent aan. We hebben al meer dan 40 nationaliteiten op ons hoofdkantoor in Amsterdam. Een derde daarvan bestaat uit software engineers uit heel de wereld. Daarnaast is Amsterdam strategisch erg goed gelegen in het hart van Europa met één van ’s werelds grootste luchthavens.”

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: rtlnieuws.nl

Photo credit: gags9999 / Foter / CC BY

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1