News Ticker

Zakenman van het jaar 2018 is ondernemer Drs. Lasé Hu

tmslider

De Amsterdamse Zuidas is een dynamisch stuk Amsterdam waar zaken doen vanzelfsprekend is. Voor de verkiezing van de Zakenman van het jaar 2018 is het evident dat deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt in deze enclave van maatpakken en handgemaakte schoenen. Bij het indrukwekkende pand van ondernemer Ronald Gans, die daar zijn fraaie bedrijf TailorMates heeft, kwamen vele stijlvol geklede gasten bijeen om te zien wie de Zakenman van het Jaar 2018 was geworden.

De winnaar is …..

Drs. Lasé Hu, eigenaar van Kasteel de Wittenburg en farmaceut, is op maandag 11 juni 2018 door Massimo Mioretti verkozen tot Zakenman van het Jaar 2018. Hij ontving de prijs in The TailorMates te Amsterdam in het bijzijn van Nederlandse captains of industry. Het maatschoenenhuis Massimo Mioretti kent in samenwerking met Dutch Global Media de prijs toe aan een zakenman die zich onderscheidt in expertise, maatschappelijke impact en ondernemerschap.

China en Limburg

Drs. Lasé Hu, geboren in China en getogen in Limburg, studeerde in Utrecht af tot farmaceut maar de zware reguleringen ondermijnden zijn creativiteit en ondernemersdrive. Zeventien jaar geleden richtte hij Hu Holding BV op waarmee hij investeert in innovatieve projecten omtrent duurzame gezondheidszorg en welzijn in het algemeen. Hij vormt een brug tussen Nederland en Azië en weet op efficiënte wijze ondernemers, architecten, de gezondheidszorg en creatievelingen samen te brengen en met hun expertises op duurzame wijze de levenskwaliteit te verbeteren. Daarnaast kocht hij 1,5 jaar geleden Kasteel de Wittenburg te Wassenaar waarmee hij een doorstart kon realiseren voor het failliete kasteel. Het overgrote deel van het personeel behield hierdoor hun baan en het monumentale pand met rijke geschiedenis bloeide weer op. Afgelopen maand opende in het kasteel restaurant Sophie waarmee na meer dan vijftig jaar een einde kwam aan de beslotenheid van het landgoed en deze voor iedereen toegankelijk is geworden.

Lasé Hu is een moderne ondernemer die het vermogen heeft om met zijn expertise een zowel nationale als internationale maatschappelijke impact te bewerkstelligen. Uitdagingen worden op duurzame wijze aangepakt en hij weet Nederland nog explicieter op de kaart te zetten” aldus Claudio Papone, juryvoorzitter en medeoprichter van Massimo Mioretti.

Comité van aanbeveling

Het comité van aanbeveling van de Massimo Mioretti’s Zakenman van het Jaar bestond uit Sander Allegro (directeur AmsterdamDiner Foundation en ondernemer), Gertjan Freutel (executive director Julius Baer private banking), Gérard Klop (oprichter Vintura Consultancy), François-Léon Van der Velden (CEO Dutch Global Media) en Claudio Papone (medeoprichter en algemeen directeur Massimo Mioretti). De verkiezing vond plaats in The TailorMates op de Zuidas te Amsterdam. Deze maatwerk specialist is één van de nieuwste verkooplocaties van het schoenenhuis.

Over Massimo Mioretti
Vier jaar geleden ging Massimo Mioretti de uitdaging aan om de wijze hoe made-to-measure schoenen werden gemaakt te verbeteren. Het huis is opgericht met een visie om maatwerk schoenen te kunnen realiseren van de hoogste kwaliteit, met een snelle levering (4 tot 6 weken in plaats van 5 tot 6 maanden) en voor een eerlijke prijs. Vandaag de dag staan ze ongeëvenaard in de wereld van de schoenen. Massimo Mioretti made-to-measure schoenen combineren scan-technologie uit Duitsland, leer van hoogwaardige Italiaanse leerlooierijen, gedetailleerd Spaans handwerk en Nederlands ondernemerschap. De op de millimeter na perfecte pasvorm wordt waargemaakt door het state-of-art 3D-voetscan device waarna de schoenen worden vervaardigd door ervaren ambachtslieden. Het zijn de eerste handgemaakte geklede schoenen met een sterke technologische touch.

tm2

Bron: Dutch Global Media

Video & Photo Credits: Amsterdam Today

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1