News Ticker

Voorkom bijbetalen voor je handbagage aan de gate

handbagage2

Reizen met handbagage wordt steeds populairder. Zo populair dat wachtrijen op Schiphol tegenwoordig ongekend lang zijn. Controleposten draaien overuren en bij de gate blijkt vaak dat niet alle handbagage ingecheckt kan worden doordat de bagage niet voldoet aan de gestelde eisen. Dit leidt niet alleen tot vertraging, maar ook tot ergernis onder reizigers. Reiszoekmachine KAYAK.nl onderzocht alle vereisten rondom handbagage per vliegtuigmaatschappij en creëerde een infographic om Nederlandse reizigers te helpen. Zo kunnen ongewenste verrassingen bij de gate worden voorkomen en last-minute bagagekosten bespaard blijven.

Uit de analyse* van KAYAK.nl blijkt dat de toegestane afmetingen per vliegtuigmaatschappij redelijk overeenkomen, maar daarentegen is er een flink verschil tussen het aantal toegestane kilo’s en de extra kosten van het inchecken van te zware of te grote handbagage bij de gate. Zo kunnen British Airways-reizigers die moeite hebben met kiezen tussen schoenen en zomerjurkjes hun hart ophalen. Bij deze maatschappij is het toegestane aantal kilo’s maar liefst 23 kilo. Bij alle andere onderzochte vliegmaatschappijen ligt dit gewicht tussen de 7 en 12 kilo.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Reizigers die graag veel handbagage meenemen en vliegen met Lufthansa of Aeroflot moeten oppassen. Wie zich bij deze maatschappijen niet aan het maximale toegestane gewicht van 8 en 10 kilo houdt, wordt in de meeste gevallen gedwongen om de handbagage in te checken en flink bij te betalen. Op een korte vlucht kost het inchecken van te zware handbagage 45 euro bij Lufthansa. Bij Aeroflot is dat 100 euro. Op een lange vlucht kost het bij Aeroflot 125 euro en bij Lufthansa zelfs 150 euro. Dit terwijl de gemiddelde prijs voor het inchecken van overtollige bagage op een korte vlucht rond de 55 euro per item ligt. Corendon en Turkish Airlines zijn de enige maatschappijen waarbij je een prijs per kilo betaalt bij te zware bagage. Bij Turkish Airlines kost dit op een korte vlucht 7 euro per overtollige kilo, en op een lange vlucht 15 euro. Bij Corendon Airlines betaal je bij te zware handbagage van maximaal 20 kilo 32 euro per enkele vlucht, en bij een gewicht van 30 kilo 45 euro.

 

Klik op de afbeelding voor de volledige infographic

“Nederlandse reizigers dienen goed de regels voor handbagage te checken van de vliegtuigmaatschappij waarmee ze reizen, om last-minute verrassingen te voorkomen”, vertelt Julia Stadler-Damisch, KAYAK Regional Director van Nederland, Zwitserland en Duitsland. “Iedere maatschappij heeft andere voorwaarden, waardoor je als reiziger het overzicht snel verliest. Dit terwijl de kosten die komen kijken bij het inchecken van te zware of grote handbagage en tassen flink kunnen oplopen. Het gaat daarnaast vaak om hoge bedragen die je liever op je vakantiebestemming uitgeeft. KAYAK.nl helpt reizigers graag bij het plannen en managen van hun trip; hopelijk helpt deze infographic iedereen een eindje op weg voor een fijn begin van de vakantie.”

*Aangegeven prijzen en toegestane handbagage zijn gebaseerd op informatie ontvangen van de luchtvaartmaatschappij zelf of via de website. Bij KLM kunnen de kosten afhankelijk van de bestemming variëren tot 100 euro. Vliegtuigmaatschappij Aeroflot rekent de kosten voor overbagage als ruimbagage, waarbij de som van de afmetingen van de bagage niet groter mag zijn dan 115 cm. Kosten zijn onderhevig aan veranderingen en koersen. De prijzen kunnen variëren en zijn afhankelijk van de vluchtroute, vluchten, geboekte vliegtickets of luchthaven van vertrek. Sommige luchtvaartmaatschappijen kunnen handbagage checken voor de gate en kosten gelden bij de incheckbalie. De aangegeven prijzen zijn gebaseerd op geldende overboekingskosten van de luchtvaartmaatschappij (overbagage).

Bron: kayak.nl

Photo credit: Holiday Gems UK via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1