News Ticker

Culinaire tip: Wildseizoen in de Achterhoek van start

wild

Amsterdam Today plaatst vooral artikelen over Amsterdam en omstreken. Echter een leuke culinaire tip over iets aangenaams in een ander deel van Nederland vinden wij leuk om u niet te onthouden.

Het wildseizoen is voor veel foodies de favoriete gastronomische periode van het jaar. De Achterhoek is dé wild-streek van Nederland, nergens is het wild zo divers, kwalitatief, verantwoord en puur te proeven als hier. Met de start van het wildseizoen sieren de wildgerechten weer de menukaarten van de Achterhoekse restaurants. Woensdag serveerden vier restaurants in de regio alvast een veelbelovende sneak preview van het wildseizoen.

Wild eten in de Achterhoek

wildeten-2016-3

Elk jaar werken toprestaurants uit de Achterhoek samen om de meest smaakvolle gerechten van het beste wild uit Nederland te serveren tijdens ‘Wild eten in de Achterhoek’. Hiermee zetten zij de rijke traditie van deze unieke streek voort. Brasserie 6 (Zutphen), Hotel Bakker (Vorden), Strandlodge* (Winterswijk) en Moulin Bistronomie (Borculo) gaven alvast een veelbelovende kick-off van het wildseizoen 2016. Zij presenteerden de veelzijdigheid van het Achterhoekse wild aan een selectie journalisten en bloggers. De verschillende chefs maakten gerechten met hert, duif, fazant, ree en hertenkalf.

“Achterhoeks wild niet gefokt”

Achterhoeks bekendste poelier Benny Wolters levert aan veel restaurants in de regio en is gespecialiseerd in wild uit de Achterhoek: ree, haas, fazant, wild konijn, wilde eend en wilde gans. Volgens de specialist ligt de kracht en kwaliteit van het (h)eerlijke Achterhoekse wild in de regio:‘’Gefokt wild komt er hier niet in. Er wordt veel gefokt wild aangeboden, maar dit mist de echte wildsmaak. De kwaliteit van Achterhoeks wild heeft alles te maken met wat de natuur de dieren aan planten en kruiden te bieden heeft. Ook kunnen alle dieren vrij in deze natuur leven. De grote verscheidenheid aan grondsoorten en vegetatie maakt dat de dieren het lekkerste kunnen uitzoeken en dat proef je terug in het vlees!’’

No waste

Restaurant Strandlodge* grijpt deze periode ook aan om mensen op te voeden op het gebied van het gebruik van vlees. In Nederland is het nog niet zo gebruikelijk om een geslacht dier volledig te eten. ‘’Ik vind het heel belangrijk om niet alleen de edele delen van het dier te gebruiken. Het blijft een hekel ding in Nederland, maar je doodt niet voor niets een dier. Wij gebruiken alles wat we binnen krijgen. We hopen hiermee een verandering bij de mensen teweeg te brengen.’’ Aldus chef-kok Mike Vrijdag van restaurant Strandlodge, bekroond met een Michelin ster.

Een ware beleving

De Achterhoek is niet alleen een bezoek waard om het heerlijke wild te proeven, maar heeft nog veel meer te bieden. De hele streek is een ware beleving en tijdens het wildseizoen misschien wel op haar mooist. Schilderachtige dorpjes, karakteristieke steden, prachtige natuur en van alles te doen op cultureel gebied. En als je na een hele dag Achterhoek wilt blijven slapen is er genoeg keus uit vele prachtige hotels, bed & breakfasts of een van de vele herenhuizen of kastelen. Verder bieden veel restaurants en hotels 1,2 en 3 daagse arrangementen om optimaal te kunnen genieten van het wildseizoen in de Achterhoek.

Voor meer informatie over de deelnemende restaurants of voor het maken van een reservering: www.wildetenindeachterhoek.nl

Bron: Pitch Communicatie & PR

Photo credit: Pitch Communicatie & PR

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1