News Ticker

Koninklijke onderscheiding voor hiv-emancipator Fred Verdult

hivaids

Tijdens het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks in de Beurs van Berlage is Fred Verdult geridderd in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijzondere bijdrage aan de emancipatie van mensen die leven met hiv en de verbetering van de hiv-zorg in Nederland.

konond

Fred Verdult, mede-directeur van Volle Maan Communicatiebureau, zet zich al twintig jaar in om het leven van mensen met hiv te verbeteren. Hij wordt geroemd om zijn tomeloze energie, zijn bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek vanuit het patiëntenperspectief en de creatieve en onderscheidende projecten waarmee hij zijn doelen weet te bereiken.

The Power of Love

Voorbeeld van een bijzonder project dat hij heeft opgezet is The Power of Love in Theater Carré, een bijeenkomst die jaarlijks 800-900 bezoekers trekt: ‘de leukste dag om hiv te hebben’. Ook is hij initiatiefnemer en organisator van The Flame Tour, de Olympische fakkeltocht door Amsterdam afgelopen zomer, die voortaan de wereld rondgaat en een vast onderdeel wordt van de Internationale Aids Conferentie. Daarnaast draagt hij bij aan het H-TEAM, een samenwerkingsverband in Amsterdam dat als doel heeft het aantal hiv-infecties terug te dringen, doet hij onderzoek naar de kwaliteit van leven van mensen met hiv, leidt hij gespreksgroepen en organiseert hij peer-support. Verder is Fred Verdult initiatiefnemer van plusapotheken, een groep van apotheken met de focus op hiv-medicatie.

Emancipatie van mensen met hiv

Fred Verdult is voorgedragen als een ‘onvermoeibare strijder voor de emancipatie van mensen met hiv.’ De Koninklijke onderscheiding is aangevraagd door diverse vertegenwoordigers uit het zorgveld en de hiv-community, onder wie de directeuren van de Hiv Vereniging en het Aidsfonds. De ontdekker van het hiv-virus en Nobelprijswinnares Francoise Barré-Sinoussi schrijft in haar aanbevelingsbrief: “The Netherlands should be proud to have a person who has achieved so much for all and has contributed to the visibility of his country around the world. I am sure that receiving this Royal Award would give to Fred a tremendous confidence to continue his beautiful path to a better life for all.”

Bron: ANP Pers Support / Volle Maan Communicatiebureau

Photo by robertdebock on Foter.com / CC BYANP Pers Support / Volle Maan Communicatiebureau

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1