News Ticker

De sportende Nederlander wil gemiddeld 9 kilo kwijt

jackscheerspt

De gemiddelde Nederlander houdt van lekker eten en drinken. Dat resulteert vaak in overgewicht en Nederlanders die afvallen als sportdoel hebben, willen gemiddeld negen kilo kwijt. Bijna een derde van de Nederlanders (29%) hangt zijn sportdoel echter binnen een kwartaal alweer aan de wilgen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.000 Nederlanders, uitgevoerd door Panel Wizard. De reden dat mensen afhaken is in de helft van de gevallen gebrek aan motivatie. Om die motivatie vast te houden vindt 53 procent het stellen van een doel essentieel.

Advertentie

Waarom levert online adverteren meer op dan adverteren in een krant?

Indruk maken tussen de lakens

De redenen waarom we willen afvallen of onze conditie willen verbeteren lopen uiteen. Van jezelf fitter voelen (80%), stress verminderen (50%) en zelfverzekerder zijn, tot goed voor de dag komen in zwemkleding (11%) en zelfs indruk maken tussen de lakens (7%).

Wij vinden het belangrijk dat mensen de vrijheid voelen om hun eigen doel na te streven”, vertelt Personal Trainer Jack Scheers van PT Powerbody. “Geen doel is te klein of te groot, te relaxed of te sportief. Je hoeft niet de New York Marathon te lopen en bent niet verplicht om een sixpack te trainen”.

Lichaam krijgt 6,6

Uit het onderzoek komt naar voren dat er nog werk aan de winkel is. Nederlanders beoordelen hun lichaam erg laag met een krappe voldoende: 6,6. Bijna één op de vijf Nederlanders (19%) geeft zijn lichaam zelfs een 5,0 of lager. Mannen waarderen zichzelf gemiddeld net een half puntje hoger (6,8) dan vrouwen (6,3). In Drenthe zijn mensen het meest tevreden met hun lichaam. Met een 6,9 scoren zij het hoogst van alle provincies, terwijl Limburgers zichzelf met een 6,2 het laagste cijfer geven.

Personal Training

jackpt

Personal Trainer Jack Scheers van PT Powerbody en eigenaar van FitClub 0320: “Veel mensen willen afvallen. Helemaal om op het strand een goed figuur te kunnen tonen. Om dit op een effectieve manier te doen, is de persoonlijke aandacht van een Personal Trainer heel belangrijk. Je gaat doelgericht trainen in combinatie met een voedingsschema waardoor je een optimaal resultaat gaat behalen. Alleen red je het niet. Je hebt echt een verandering van je life style nodig en je Personal Trainer bewaakt je nieuwe life style. PT Powerbody is hierin gespecialiseerd.”

Gratis intakegesprek

Jack Scheers vervolgt: “Nieuwe klanten bieden wij altijd een gratis intakegesprek aan. Hierin wordt besproken wat de klant wil bereiken en hoe dit te realiseren. Daarna wordt een nulmeting gedaan, waarbij we de huidige conditie en mogelijkheden van de klant registreren. Vervolgens wordt het persoonlijke plan van aanpak besproken en gaan we op een prettige manier constructief aan het werk om de afgesproken doelstellingen te gaan halen.”

Meld je nu aan om de beste versie van jezelf te realiseren en kijk op PT Powerbody of FitClub 0320!

Photo credits: ptpowerbody.nl

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1