News Ticker

Op vrijdag 23 juli verschijnt Myrwood’s tweede single Berlin Boundaries

Op vrijdag 23 juli verschijnt Myrwood’s tweede single Berlin Boundaries. Hierin her-beleeft ze de reis die ze maakte naar Berlijn nadat ze haar baan opzegde en haar relatie verbrak. De Vlaamse producer Michiel De Maeseneer (Sylvie Kreusch, Balthazar, Warhaus, Wende) produceerde de muziek die ze zelf omschrijft als ‘cinematic electronic noir’.

Myrwood: ‘Ik vertrok naar Berlijn, omdat ik het gevoel had dat ik daar meer mezelf zou kunnen zijn. Ik wilde me losmaken van alles. Ik wilde zonder de context van de stad of mijn eigen identiteit bestaan. Ik heb een hang naar zelfdestructie, maar kan ook creëren. Dat contrast is iets dat in mij zit. De reis verwerkte ik door te schrijven. Ik ben een muzikant en zangeres en mijn muziek verhoudt zich op het stukje tussen mij en de rest van mijn omgeving. In dit geval mijn grenzen en Berlijn’.

Pre-corona werkte ze op de toppen van haar kunnen in een omgeving waar ze tot het uiterste gedreven werd. Ze woonde samen met haar manisch depressieve vriend. Myrwood: ‘Ik paste de rol die ik mezelf had aangemeten niet meer. De drang om eruit te breken was zo sterk, dat ik mijn relatie verbrak, ontslag nam en naar het voor mij onbekende, fascinerende en opwindende Berlijn vertrok. Maar hoe langer ik bleef, hoe moeilijker de ervaring werd. Na twee weken was grens tussen dag en nacht vervaagd. Ik vond mezelf terug in een vervreemde koude, kille stad (verwarrend, beangstigend en dan bedreigend) en heb mezelf gepusht te blijven. Dat heeft me geïnspireerd bij terugkomst deze single te schrijven. Het was een uitlaatklep.’

‘Berlin Boundaries’ is onderdeel van het in Brussel met producer/technicus Michiel De Maeseneer (Sylvie Kreusch, Balthazar, Warhouse, Wende) opgenomen album ‘City Soundscape’ dat later dit jaar verschijnt, zowel op vinyl als digitaal. Dit is mede te danken aan de steun van SENA. De master is gedaan door Pieter de Wagter (Oscar & The Wolf, Stromae).

Luister Berlin Boundaries hier: https://soundcloud.com/user-505075777/03-myrwood-berlin-boundaries-mast/s-qAoJqdGzZBf

 

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1