News Ticker

Sail Amsterdam: voorproeven bij restaurant L‘invité le Restaurant

inv1

Eigenaar Sico de Moel van restaurant L‘invité le Restaurant, dat ligt in de Jordaan aan de Bloemgracht 47, heeft een prachtig culinair idee bedacht voor Sail Amsterdam 2015. Bij de IJ-haven komen allerlei Tallships te liggen. De Jan Schaeferbrug ligt daar in de weg. Daarom zijn onlangs twee brugdelen verwijderd, zodat toegang tot de IJ-haven verschaft kan worden. Het noordelijk gelegen deel van de Jan Schaeferbrug wordt tijdelijk een prachtig restaurant met een unieke ligging aan de IJ-haven en alle Tallships tijdens Sail Amsterdam 2015. Op deze fraaie plek plaatst Sico de Moel zijn pop-up restaurant met het mooiste uitzicht van Amsterdam. Vanaf woensdag 19 augustus is iedereen welkom. Vanaf 14.00 uur kan men de vlootschouw bewonderen vanaf het restaurant. Tickets hiervoor zijn verkrijgbaar via deze link.

Voorproeven

Sico de Moel had een flink aantal mensen uit de pers- en mediawereld uitgenodigd om te komen voorproeven. We werden gastvrij ontvangen bij zijn fraai ingerichte restaurant in de Jordaan en daar werd uitgelegd wat de bedoeling was. Met een taxi zijn we vervoerd naar de Veemkade bij Pakhuis de Zwijger aan de IJ-haven waar de Jan Schaeferbrug ligt. Daar lagen drie prachtige antique salonboten waar we werden ontvangen door de kapiteins. Ondertussen werd aan ons uitgelegd wat de bedoeling was. Niet alleen konden we zien waar het pop-up restaurant werd gepositioneerd, maar ook kregen we een goed beeld van de IJ-haven en het IJ waar Sail Amsterdam 2015 gaat plaatsvinden vanaf woensdag 19 augustus tot en met zondag 23 augustus. Via deze link kunt u meer lezen over Sail Amsterdam 2015.

De kapiteins hadden gezorgd voor voldoende hapjes en drankjes en dat is altijd prettig tijdens het varen over de mooie waterwegen in Amsterdam. Na een gezellige tocht kwamen we met de drie salonboten aan bij de Bloemgracht 47 waar Sico de Moel al ons stond op te wachten met zijn vakkundige team.

De gerechten

Vervolgens werden we allemaal aan tafel gevraagd en werd uitgelegd wat het pop-up restaurant onder andere gaat serveren tijdens Sail Amsterdam 2015. Naast een heerlijk voorgerecht bestaande uit diverse zachte halve bolletjes met diverse smaken, die je op het geserveerde verse brood kon aanbrengen, werden de onderstaande gerechten geserveerd in combinatie met heerlijke wijnen, die afgestemd waren op het gerecht.

invitelekker     invitesteak

invitedessert     invitedessert

De heerlijke gerechten bestonden uit Buratta met coeur-de-boeuf tomaten en basilicum ijs, Steak Tartare met mosterdschuim en krokante rode biet, Schol met paling en yuzudressing en een dessert met allerlei zaligheden, zoals Chocolat, Gianduja en duindoornbes. Bij het pop-up restaurant kunt u kiezen uit een 3 of een 5 gangen menu.

Om een indruk te geven van het perfect georganiseerde voorproeverij volgen hierna enkele foto’s.

inv2     inv3

inv7     inv4

inv5     inv8

inv9     inv10

inv11     inv22

inv12     inv23

inv13     inv14

inv15     inv16

inv17     inv18

inv19     inv20

Foto’s: Amsterdam Today

 

 

 

 

 

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1