News Ticker

Afgestudeerden kiezen voor carrière in de Randstad

afstuderen

Veel afgestudeerden kiezen ervoor om hun loopbaan te starten in de Randstad, blijkt uit onderzoek van het CBS. Voornamelijk op academisch gebied blijken er veel meer mogelijkheden te zijn in de grote steden in tegenstelling tot de provincie. Steden als Maastricht bungelen onderaan de lijst als het gaat om kansen op de arbeidsmarkt. Daarentegen biedt Amsterdam volop gelegenheid om een succesvolle carrière op te bouwen na de studie.

Meer werkgelegenheid

Nederland klimt langzaam weer uit het economische dal en dat is goed nieuws voor de werkgelegenheid. Uit datzelfde onderzoek van het CBS blijkt dat de vraag naar personeel nog nooit zo hoog was de afgelopen jaren als in 2017. Naar verwachting zal deze trend zich doorzetten naar komende jaren, omdat Nederland er financieel beter voor gaat staan.

studeren

‘’Veel afgestudeerden blijven vaak in de stad wonen, omdat de banen hier meer voor het oprapen liggen’’, concludeert Jan Otten, hoogleraar aan de UvA. ‘’Tijdens hun studiejaren hebben ze een netwerk opgebouwd van vrienden en organisaties waar ze aan werk kunnen komen. Ze keren niet terug naar hun oude woonplaats, maar kiezen voor hun carrière’’.

Gebrek aan woonruimte

Dat het aantal afgestudeerden massaal naar de grote stad toetrekt is gunstig voor het aanzien, maar er zit ook een keerzijde aan. ”Er is een groot tekort aan woningen’’, verklaart een medewerker van Verhuislifthuren24.nl.’‘Tijdens de zomer krijgen we veel aanvragen van jonge professionals die zich willen vestigen in de stad. Soms komen we hele kleine woonruimtes tegen in de binnensteden waar we de spullen dan neer moeten zetten voor de verhuizing. Het valt ook niet mee om iets betaalbaars te vinden wat groot genoeg is voor een startende ondernemer.’’

Advertentie

Waarom levert online adverteren meer op dan adverteren in een krant?

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: udo geisler via Foter.com / CC BY-ND

Photo credit: ANP Pers Support

 

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1