News Ticker

Hajenius verschenkt locker prins Bernhard senior

humidor

Vandaag op dinsdag 22 maart introduceert Hajenius in haar iconische sigarenhuis hun eerste ambassadeur en zal de sigarenlocker van wijlen prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld verschonken worden. Socialite en media-ondernemer François-Léon Van der Velden zal de functie bekleden en de locker in ontvangst nemen.

De lockers

‘Een overblijfsel uit het verleden, maar in zijn traditie nog springlevend: de lockers. Het is een bewaarplek van persoonlijk rookgenot van prominente Nederlanders’, aldus Hajenius. Met haar humidor-lockers brengt het huis een interessante en invloedrijke groep sigarenliefhebbers bijeen.

Bekende lockerhouders

Bekende Hajenius lockerhouders zijn Cor van Zadelhoff, Herman den Blijker, Guus Hiddink, Theo Heuft, Jack van Gelder, Robert Kranenborg, Matthijs van Heijningen, George Banken, Hans Wiegel, Jan des Bouvrie en Joop Braakhekke. Niemand minder dan wijlen Bernhard, Prins der Nederlanden, Prins van Lippe-Biesterfeld was de eerste houder van de humidor die Van der Velden zal verkrijgen. Hiermee treedt de ambassadeur toe tot het genootschap.

Over Hajenius

Het Huis Hajenius is een van de meest gerenommeerde sigarenhuizen van Europa. Hun geschiedenis gaat terug tot 1826. In dat jaar verruilde de 19-jarige Pantaleon Gerhard Coenraad Hajenius het vestingstadje Doesburg voor Amsterdam. Met als droom het openen van een sigarenmagazijn waar louter en alleen het allerbeste over de toonbank gaat. De jonge Hajenius bleek een heuse entrepreneur. Hij vond al snel welgestelde clientèle en was gevestigd op steenworpafstand van de tabaksbeurs en zo’n 30 sigarenfabriekjes. Hier liet hij zijn eigen Hajenius sigaren maken door de beste makers, met de meest verfijnde tabakken. Notabelen wisten hem te vinden, evenals industriëlen en zelfs koningshuizen. Zijn sigaren vonden aftrek tot ver over de landsgrenzen.

Rokin

Sinds 1914 bevindt het sigarenhuis zich in één van de mooiste panden aan het Rokin. Het pand heeft een Art Déco interieur, met Italiaans marmer, kunstige ornamenten en kolossale kroonluchters die nog uit de tijd stammen dat gas Amsterdam verlichtte. In de smoking lounge heerst een oase van rust om te genieten van een sigaar, een glas cognac, de krant en goed gezelschap.

Bron: dutchglobalmedia.com

Photo credit: sridgway via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1