News Ticker

Les extrêmes se touchent bij Atelier Restaurant & Bar

atslider

Amsterdam heeft zo veel moois op culinair gebied te bieden en dat kun je zeker zeggen van het gastronomische aanbod van het unieke restaurant in de Schinkelbuurt “Atelier Restaurant & Bar“. Het is een uniek restaurant in de zin van de ligging, de ambiance, de aankleding van het geheel en de aantrekkelijke menukaart.

Het restaurant is goed te vinden aan de Valschermkade 16 A op bedrijventerrein Schinkel tussen andere bedrijfspanden en je kunt makkelijk je auto daar kwijt. Als je het terras oploopt, oogt het als een soort van strandtent. Rommelig, maar prima. Als je vervolgens het restaurant betreedt, zie de resten van de vorige bestemming: een autowasstraat. Veel details daarvan zijn nog duidelijk aanwezig, maar dat maakt het restaurant toch wel bijzonder.

Chef Nino Starrenveld

at2

Het restaurant oogt ruim met aan de linkerkant de open keuken waar Chef Nino Starreveld, die onder andere zijn ervaringen heeft opgedaan bij restaurant De Compagnon, Serre in het Okura Hotel en ML in Haarlem, verantwoordelijk is voor de nieuwe en heerlijke smaakcombinaties. Nino is pas 24 jaar, maar heeft over de hele wereld culinaire ervaringen opgedaan waaronder in  de USA en Spanje.

Nino: “Ik gebruik veel de sous-vide* manier van bereiden, omdat de pure smaken van de ingrediënten dan het mooist zijn. Mijn signature geef ik door het toevoegen van een twist aan de bekende klassieke wereldgerechten, denk aan een Amsterdamse ceviche van makreel met een kopstootje en picalilly crème. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat iedereen geniet!”

*Sous-vide betekent onder vacuüm en sous-vide koken is het koken van vacuüm verpakte producten in een waterbad of stoomoven op een constante lage temperatuur. Het belangrijkste is dat smaak en textuur van de producten optimaal blijven. Vlees, vis en gevogelte blijven sappig en mals, groentes behouden kleur en smaak. Door de vacuümverpakking is er totaal geen smaakverlies, er zijn dan ook nauwelijks smaakstoffen zoals zout nodig. Bovendien is het resultaat door de exacte methode altijd perfect en constant en heb je er geen omkijken naar.

Les extrêmes se touchent 

Enorme tegenstellingen zijn in dit verrassende restaurant absoluut aanwezig. Wij waren op een vrijdagavond aanwezig en het terras was gevuld met twintigers en dertigers, die eruit zagen of ze van de grachtengordel kwamen en hier van hun vrijdagmiddagborrel kwamen genieten. Het bleken vooral reclamemensen en andere ondernemende types uit de omringende bedrijfsgebouwen te zijn en dit is hun vaste plek voor hun horecagenot na het werk.

De Kornuit biertjes, de glazen koude Chardonnay of Rosé, de warme borrelhapjes en de gevulde bierkannen werden door het vriendelijke personeel continu geserveerd aan de gasten. De sfeer was dan ook prima en voor extra beleving was er een professionele DJ uitgenodigd. Deze speelde heel goed in op de emotie van de gasten en later op de avond werd er flink gedanst. Ook dat kan allemaal bij dit trendy restaurant.

at1

De tegenstelling tussen de minimalistische inrichting en het verfijnde eten op de menukaart is echt opvallend. Je denkt eerder aan een tosti of een uitsmijter bij dit Amsterdamse restaurant, maar wat de getalenteerde keukenbrigade weet te bereiden, is echt van grote klasse.

Shared dining

De menukaart bestaat uit een onverwacht samenspel van smaken met gerechten die de grootte hebben van een tussengerecht en daarom ideaal zijn voor shared dining. Zo staat er een Coq avec Vin op de kaart, die je moet proeven. Nino heeft gesleuteld aan het klassieke stoofpotje en het een eigen manier van bereiding gegeven. Ander voorbeeld. Eén van de desserts is de ‘ongebakken cheesecake” met chocolade ijs van Koupe. Koupe’s bekroonde proteïne ijs is innovatief, gezonder maar vooral bovenal heel lekker. Voor de gasten, die hun zintuigen op een unieke wijze willen laten prikkelen, biedt dit restaurant de optie Menu om te Delen, waarbij de Chef zijn mooiste gerechten op basis van een 4 gangen diner selecteert.

Menu om te Delen

Het Menu om te Delen is een echte aanrader. De gerechten zijn prachtig opgemaakt en heel fijn van smaak. Omdat je samen de gerechten deelt, heb je het gevoel dat je op een veel leukere manier met je tafelpartner aan het dineren bent. Niet op de ouderwetse manier met ieder zijn of haar eigen bord met een eigen gekozen gerecht. Foodsharing heeft iets extra gezelligs, omdat je samen proeft en daarom samen kunt praten over wat je proeft.

De gerechten

sf1

Gepofte bieten, Beurre blanc, Crumble van hazelnoten en walnoten, Balsamico

 

sf2

Ceasar salade, BBQ kropsla, Quinoa, Ansjovis crème

 

sf3

Amsterdamse Ceviche van makreel, Kopstootje, Picalilly crème

 

sf4

Paella El Nino, Dorade, Mushy peas, Saffraan-citroen schuim

 

sf6

Coq avec Vin, Paddestoelen, Wortel-tijm crème, Gedroogde Parmaham

 

sf7

Huisgemaakte krokante frites met citroenmayonaise

 

sf8

Ongebakken Cheesecake, Witte chocolade, Cookie dough, Zwarte bessen gel

 

sf9

Peche Melba Panna Cotta

Wijnen

We kregen de volgende heerlijke en uitstekend afgestemde wijnen geserveerd:

  • Bij de Gepofte bieten, de Ceasar Salade en de Amsterdamse Ceviche een Chileense Sauvignon Blanc van het huis “Mas Ekun”
  • Bij de Paella El Nino en de Coq avec Vin een combinatie van Syrah, Grenache en Cabernet Franc & Sauvignon uit Frankrijk van het huis “Chateau Latour de Rissac”
  • Bij de ongebakken cheesecake en de Peche Melba Panna Cotta een Spaanse dessertwijn uit Catalunya van het huis “Torres Moscatel”

Reserveer een tafeltje

Je begrijpt dat we iedereen aanraden om een tafeltje te gaan reserveren bij Atelier Restaurant & Bar. Het is een extreem restaurant in aankleding en in smaakaanbod. Dat maakt een bezoek aan dit boeiende restaurant zo leuk en Amsterdam kan trots zijn op dit horeca-etablissement dat is gevestigd in bedrijventerrein Schinkel.

Heb je alleen zin in een borrel? Dat kan natuurlijk ook!

Gegevens:

Atelier Restaurant & Bar

Valschermkade 16 A

1059 CD Amsterdam

Reserveren:

Website

06-31204541

Openingstijden:

Dinsdag – vrijdag: 12.00 uur tot 24.00 uur

Zaterdag: 16.00 uur tot 24.00 uur

Zondag en maandag: gesloten

Photo Gallery

at3     at4

at5     at6

at7     at8

at13     at10

at11     at12

Photo credits: Amsterdam Today

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

 

 

 

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1