News Ticker

Sfeervolle heropening van restaurant De Kersentuin

k1

Donderdag 10 september jl. is op een feestelijke wijze het bekende restaurant De Kersentuin heropend. Vele mensen uit Amsterdam en omstreken waren uitgenodigd om deel te nemen aan deze indrukwekkende heropening waar kosten nog moeite waren bespaard om de gasten te verwennen en kennis te laten maken met de heerlijkste gerechten.

De Kerstentuin en het Bilderberg Garden Hotel 

Midden in Amsterdam Zuid vindt u aan de Apollolaan in het Bilderberg Garden Hotel namelijk het volledig vernieuwde restaurant De Kersentuin. Het restaurant heeft een beroemde geschiedenis van meer dan 35 jaar en slaat nu een spannende, vernieuwende weg in.

Tweesterren Michelin chef Stefan van Sprang voert de regie over de keuken. Casual dining op niveau met een gezonde dosis flair is het devies van Stefan die onder meer een aantal signature dishes van Aan de Poel in vereenvoudigde vorm op de kaart zet in De Kersentuin.

Een volledig nieuw interieur met ronde booths, hoge en lage tafels en een prominente chefs table met direct zicht op de keuken zorgen voor een kosmopolitische sfeer.

Stefan van Sprang is Signature Chef van De Kersentuin. Chefkok Wessel Ruijmgaart, voorheen sous-chef van ‘Aan de Poel’ in Amstelveen, is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding in de keuken. Samen met zijn team creëert hij de signature dishes. Het gastheerschap is in handen van Wouter Rink en zijn team.

Feestelijke heropening

Donderdagavond werden de uitgenodigde gasten met veel egards ontvangen. Zo was er valet parking, zodat de gasten niet zelf een parkeerplaats hoefden te zoeken en voor restaurant De Kersentuin konden uitstappen. Vervolgens werden de gasten hartelijk onthaald en kregen een heerlijk glas champagne aangeboden. Al snel liep het hele restaurant en de foyer van het hotel vol met nieuwsgierige gasten, die graag wilden weten hoe het nieuwe interieur van De Kersentuin eruit zag en welke heerlijkheden op de menukaart stonden.

k30

Menukaart

De menukaart is een mix van ‘pure products’ & signature dishes van Stefan van Sprang. Alle gerechten worden geserveerd in de vorm van een tussengerecht. Voor de lunch adviseert de chef dat u een keuze maakt uit 2 of 3 gerechten en voor het diner uit 3 of 4 gerechten. Prijs per tussengerecht varieert van € 15,00 tot € 20,00.

Een groot deel van de menukaart werd door het team op een professionele wijze gepresenteerd en elk gerechtje was een voorbeeld van liefde voor het vak, finesse, rijke smaak, detail en creativiteit. Alle complimenten voor het gehele team.

Voordat de gasten echter kennis mochten maken met de smaakvolle heerlijkheden van De Kersentuin werd De Kersentuin officieel heropend. De directie had acteur Victor Reinier uitgenodigd om de heropening van tekst en uitleg te voorzien. De directeur van de Bilderberggroep, de heer Dries van der Vossen, en Chef Stefan van Sprang werden naar voren geroepen om het klaarstaande nieuwe logo van De Kersentuin te onthullen.

k2     k3

Na de onthulling werd iedereen uitgenodigd om rond te kijken in het restaurant, maar ook in de aantrekkelijke voortuin van het hotel waar men heerlijk kon verpozen en een aparte bar en een oesterbar waren geopend voor deze gelegenheid.

Joop Braakhekke

Natuurlijk ontbrak restaurateur Joop Braakhekke niet. Hij was tussen 1980 en 1993 restaurant-manager van De Kersentuin en kwam vele bekenden tegen, die hij regelmatig zelf ontvangt in zijn fraaie restaurant Le Garage in Amsterdam Zuid. Bekende Nederlanders kwamen kijken, maar vooral ondernemers en onderneemsters uit Amsterdam Zuid, die onder de indruk waren van hetgeen De Kersentuin te bieden heeft.

k4     k5

Oesterbar

Naast de heerlijke gerechten, die De Kersentuin op de uitgebreide menukaart heeft staan, was de oesterbar een grote favoriet. Het aangename was dat er twee soorten oesters werden aangeboden. Een zoute variant en een minder zoute variant. Voor de echte liefhebber waren beide varianten heerlijk en de oesters werden netjes voor de gasten geopend en keurig, nadat de oester van de schelp was losgemaakt, omgedraaid en teruggelegd in de schelp. De oesters waren van een perfecte kwaliteit en vaak lekker dik en vlezig. Wat een traktatie. Het hardwerkende personeel dat continu rondliep met de heerlijkste wijnen en voortreffelijkste hapjes maakten de avond compleet.

k7     k8

Conclusie

Het nieuwe team van De Kersentuin heeft de juiste keuze gemaakt qua invulling van de menukaart en de aantrekkelijke ambiance. De hele hoge kwaliteit van het geheel zal vele bezoekers trekken naar De Kersentuin in Amsterdam Zuid. Het Bilderberg Garden Hotel en De Kersentuin liggen op een prachtige plek in Amsterdam Zuid naast het Hilton Hotel. Mocht u een avond heerlijk culinair verwend willen worden, waarbij onverwachte delicate smaak, prachtige presentatie en een sfeervolle ambiance uw voorkeur hebben, dan is restaurant De Kersentuin voor u the place to be!

Fotoreportage

k11     k12

k14     k13

k15     k16

k18     k19

k20     k21

k22     k23

k10     k24

k25     k26

k27     k28

k31        k32        k33

Photocredit: Amsterdam Today

 

 

 

 

 

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1