News Ticker

Bij Sportcentrum de Lunet gebeurt méér dan alleen sporten

lunetslider

Als je Sportcentrum de Lunet in Naarden binnenkomt, dan voel je je meteen prettig. De ambiance, de sfeer geeft je direct een goed gevoel. Je merkt gelijk dat iedereen gastvrij is en behulpzaam. Links zie je het fraaie zwembad liggen en als je rechtdoor loopt, kom je in het gezellig ingerichte sportcafé waar je de sportzaal, die aan de rechterkant ligt, goed kunt bekijken door de grote ramen.

In de Lunet is veel te doen. Op sportief gebied vooral, maar ook op recreatief en sociaal gebied. Het is een plaats waar mensen samen gebracht worden en dat is een belangrijk doel van de Lunet.

Sportcentrum de Lunet

lunet7

Sportcentrum de Lunet wordt geleid door de sympathieke manager Eddy de Gooijer. Eddy praat heel enthousiast over het aantrekkelijke sportcentrum en legt graag het een en ander uit over de Lunet.

Eddy: “Het Sportcentrum wil uitdragen dat het een maatschappelijke verantwoorde investering is. Dat betekent dat we binnen de bestaande mogelijkheden een modern, functioneel en energiezuinig gebouw tegen redelijke investering- en energielasten gerealiseerd hebben, waarbij we een zo groot mogelijk aantal bezoekers willen ontvangen. Daarbij wordt het ook de uitdaging om het Sportcentrum te transformeren tot een “place to be” en daar ook andere activiteiten onder te brengen welke in het verlengde liggen van de kernactiviteiten (sport en recreatie) van het centrum. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het inspelen op de invulling van naschoolse activiteiten en activiteiten van door de gemeente aangestelde buurtsportcoaches. Overigens is er voor de jeugd in de Lunet de mogelijkheid om heerlijk te dansen bij Jelly Jam Dance op de eerste verdieping. Daarnaast is begin januari 2016 het leuke nieuwe Welzijn Centrum “NIA – Art of Moves” van Irina Anisimova gestart op de eerste verdieping waar allerlei vormen van fitness en yoga gegeven worden, maar ook dans- en pianolessen, workshops, concerten, feesten en partijen en tevens dient als Art Gallery. Echt een hele leuke aanvulling op ons huidige aanbod. Nieuw is dat we een app hebben ontwikkeld. Via deze app kunnen onze klanten allerlei informatie ophalen over de activiteiten in de Lunet en kunnen wij onze klanten adequaat informeren over eventuele aanpassingen in de agenda en dergelijke.”

lunet6

Doelgroep voor het zwembad

Bij de opening van het Sportcentrum zijn algemene doelstellingen geformuleerd: het zwembad moet gebruikt kunnen worden door een ieder die het zwemmen wil leren en het zwemmen wil gebruiken als middel ter verbetering van zijn ofhaar lichamelijke conditie. Bij de bouw van het zwembad was duidelijk gekozen voor een zogenaamd doelgroepenbad. Het Sportcentrum had een taak te vervullen om meer doelgerichte activiteiten aan te bieden zoals zwemlessen, babyzwemmen, meer bewegen voor ouderen etc.

Het zwembad is 25 meter lang en de diepte varieert van 0,9 meter tot twee meter. De temperatuur van het zwemwater is 29 graden in plaats van tussen de 23 en 26 graden en is daarom meer gericht op deze doelgroep met leeftijden tussen de 0 en 12 jaar en 19 jaar en ouder. Je zult dan ook niet gauw jongeren tussen de 13 en 18 jaar treffen in het zwembad van de Lunet. Zij gaan liever naar een ander zwembad met glijbanen dat veel meer geschikt is voor jongeren in die leeftijdscategorie.

Wel zie je veel jongeren, maar dan meer in de sporthal waar allerlei sporten beoefend worden. Jongeren blijven natuurlijk van harte welkom in de Lunet en daarom heeft de Lunet een Stuntdag gepland in mei om jongeren naar de Lunet te trekken.

Geen grote glijbanen

lunet8

Het Sportcentrum biedt met haar ruime sporthal een plaats aan verenigingen waardoor er een sportaanbod ontstaat dat redelijkerwijs in voldoende mate tegemoet komt aan de wensen van de bevolking. Dit uitgangspunt geeft direct ook de grenzen aan. Het creëren van een recreatie/zwemparadijs voorzien van glijbanen, golfslagbad, wildwaterbaan, knuffelmuur en stroomversnellingen past niet binnen deze grenzen. In het zwembad zijn kleinschalige attracties aanwezig, zoals een bubbeltrap, jetstreams, een spuitkikker en 2 kleine glijbanen, maar geen grote glijbanen. De opdracht blijft echter wel om uitdagende specifieke doelstellingen te realiseren, passend binnen de aard van het complex en het beleid van de gemeente Gooise Meren/Naarden.

50 plus dag

Een leuk event is de 50 plus dag. De 50 plus dag is een groot succes. ​Op deze gezellige dag wordt begonnen met een gezellige les in het water. Daarna eenkopje koffie met wat lekkers erbij, diverse activiteiten in de Sporthal, zoals bijvoorbeeld sjoelen, bord spellen, balspellen, badminton et cetera. Vervolgens een heerlijke lunch in het sportcafé en een Bingo met leuke prijsjes. Op de site van de Lunet staat verder alle informatie vermeld over hetgeen in de Lunet te doen is.

Het sportcafé

luneterwin

Het sportcafé  is een centrale plek in de Lunet. Als je binnenkomt, kom je heel eenvoudig in het onlangs verbouwde sportcafé  waar Erwin Boot je gastvrij ontvangt.

Erwin: “Sinds 2005 run ik dit gezellige sportcafé. De bezoekers en bezoeksters van de Lunet komen graag even iets lekkers eten en/of drinken voor of na het sporten. Daarnaast worden regelmatig feestjes hier gegeven, zoals bedrijfsfeestjes, familiefeestjes of feestjes van een sportclub uit de buurt. Ik heb volledige vergunning, dus dat zit wel goed. Wat ik wel leuk zou vinden, is als meer mensen uit de buurt wat vaker naar de sportprestaties zou komen kijken. We hebben hier een prachtige tribune waar je de sporters goed kunt zien en kunt aanmoedigen. Wat ook leuk is en wat om de twee jaar terug komt, is het Carnavalsfeest in de sportzaal. Ook dit jaar hebben we weer een groot feest gehad, waarbij de hele sportzaal versierd was, een groot podium voor artiesten geplaatst was en op de tribune VIP-plaatsen verkrijgbaar waren.”

Senioren uit Weesp

lunet9

In Weesp is er sinds 2002 geen zwembad meer door de bezuinigingen. Hierdoor konden veel senioren niet meer gaan zwemmen en was hun “uitje” niet meer haalbaar.

Organisator Luc Cornelissen: “Gelukkig kwam daar een goed initiatief voor in de plaats, waarbij elke vrijdagochtend een bus wordt gehuurd en 50 senioren toch de kans krijgen om te gaan zwemmen. We hebben een lijst met 70 geïnteresseerden. Het gaat niet alleen om het zwemmen, maar vooral het onderlinge contact is belangrijk voor hun. Na het zwemmen even gezellig bij Erwin een kopje koffie drinken met iets erbij. Altijd leuk. De busreis kost gelukkig heel weinig en dat scheelt als je een klein pensioen hebt. We zijn blij met de Lunet en de aardige mensen, die er werken!”

Naarder Zwemstadion

Hoe is het allemaal begonnen?

zwemstadion

In mei 1938 kreeg Naarden het Naarder Zwemstadion. Het zwemstadion had een binnenbad en een buitenbad. Het was een fraai gebouw waar vele mensen uit de omgeving zwemles hebben gehad en heerlijk gezwommen hebben. Echter in 1987 is het Naarder Zwemstadion afgebroken en is het huidige politiebureau op deze plek gebouwd. Sinds 1976 had Naarden een sporthal en in 1987 is het huidige zwembad toegevoegd aan het Sportcentrum de Lunet.

Maatschappelijk acties van 2015/2016

De Lunet doet veel voor de maatschappij in de vorm van maatschappelijke acties. Hieronder staan er enkele vermeld.

Winter Challenge voor Spieren voor Spieren.

Sponsoractie 2015 voor ALS in samenwerking met Radio Veronica.

Jeugdsportfonds. Kinderen zijn zeer welkom in Sportcentrum de Lunet.

Verder zijn er samenwerkingsverbanden met Gemeentelijke Buurtsportcoaches en Versa Welzijn.

Keurmerk en licentie

Kwaliteit en veiligheid staat voorop bij de Lunet en de Lunet is in het bezit van:

Keurmerk Veilig en Schoon!

Licentie Zwem-ABC / Goed en veilig leren zwemmen!

Sportverenigingen

lunet10

Veel sportverenigingen maken gebruik van de Lunet. Dit zijn onder andere:

Hockey Club Naarden. Vooral voor hun indoorhockey seizoen!

Zaalvoetbal. ZVV Adelaars hebben eigen verenigingsruimte in de Lunet aan de voorzijde van het gebouw.

De KNVB voetbalt in de Lunet met competitie zaalvoetbal.

NVC: Naardense voetbal Club.

Gymnastiek vereniging Keizer Otto.

Volleybal: Keizer Otto tri-volley.

Badminton: Badmintonclub ’t Gooi.

Tennis: Tennispark Zon en Wind maakt gebruik van de sporthal en het zwembad voor hun zomerkamp.

De sporthal en gymzaal de Zwaaier worden ook los aan particulieren, verenigingen en bedrijven verhuurd voor hun activiteiten zoals toernooien en losse trainingen.

Het zwembad

lunet11

Er zijn 2 belangrijke verenigingen in het zwembad. Dit zijn:

Een sportclub voor gehandicapten: sportclub Gooi en Eemland.

Reddend zwemmen en trainingen voor De Reddingsbrigade Naarden.

Daarnaast zijn er 2 duikverenigingen: Technical Diving en Time to Dive.

De Lunet organiseert in de zomer speciale snelcursussen in de zomervakantie. Deze zijn aantrekkelijk voor ex-pats en voor ouders, die minder tijd hebben.

Op elke laatste vrijdag van de maand is er discozwemmen voor de jeugd van 5 tot en met 12 jaar.

STUNTDAG 2016

De STUNTDAG betreft een gratis sportdag met urban en stoere sporten voor (Naardense) jongeren van 7 t/m 15 jaar. Het vindt plaats in de Meivakantie. Waarschijnlijk op maandag 2 mei of dinsdag 3 mei.

Het doel ervan is om de jeugd in beweging te brengen en meerdere culturen en wijken te verenigen.

Locaties:

  • Sportcentrum De Lunet
  • Skatepark De Lunet
  • NVC
  • Politie
  • Hellemond Sport

Informatie

Sportcomplex de Lunet is echt de moeite waard om te bezoeken. U moet zelf ervaren hoe prettig de sfeer is en er is zoveel leuks te doen. Bekijk de website van de Lunet en kom eens langs. U wordt hartelijk ontvangen door Eddy de Gooijer en zijn professionele team!

Om alle informatie te bekijken over sportcentrum de Lunet kunt u kijken op hun website.

Foto galerij

lunet12     lunet13

lunet14     lunet15

lunet17     lunet18

lunet19     ani8

lunet25         lunet26         lunet30

lunet29

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1