News Ticker

Amsterdam opent pop-up store om kansarme jongeren aan werk te helpen

jongemensen

‘Werkloosheid daalt!’ ‘Meer mensen aan het werk!’ Al een paar maanden staan er juichende koppen in de krant over een aantrekkende arbeidsmarkt. Maar er is een groep mensen die hier nauwelijks van profiteert: de moeilijk bereikbare werkloze jongeren tussen 18 en 27 jaar. Reden voor de gemeente Amsterdam om een tijdelijke werkwinkel voor jongeren te openen.

Sinds het aantrekken van de economie is het aantal jongeren in Amsterdam dat zonder werk zit, de laatste jaren sterk teruggelopen. De hoofdstad loopt voor het eerst sinds 2003 als G4-gemeente voorop in het terugdringen van de jeugdwerkloosheid. Toch blijft het bereiken van werkloze jongeren een lastige opgave. 

Met de Amsterdam Pop Up op de Madurastraat 90 wil het programma Aanpak Jeugdwerkloosheid van de gemeente Amsterdam daar op 8 en 9 februari verandering in brengen. Bij deze tijdelijke werkwinkel staan organisaties als Zara, Men at Work en Adecco klaar met werk, opleidingen en stages en kunnen jongeren hun cv verbeteren. Daarnaast vertellen inspirerende Nederlanders als Olcay Gulsen en Brownie Dutch en minder bekende Nederlanders hun verhaal over doorzetten en de soms moeilijke weg naar succes.

Nooit opgeven
Zo komt onder andere Saud Jama, eigenaar van kledingzaak The Other Guys Amsterdam, aan het woord. Tien jaar geleden kreeg hij twee hersenbloedingen, waardoor hij aan zijn linkerkant deels verlamd is. Ondanks die beperking nam hij toch het risico om een winkel te beginnen in de Javastraat. Door de inzet van mensen als Saud wil Amsterdam moeilijk bereikbare werkloze jongeren laten zien dat jezelf zijn, niet opgeven, kansen pakken en gaan voor waarin je gelooft, altijd loont.

Amsterdam Pop Up werd op 8 februari om 11.00 uur officieel geopend door de Amsterdamse wethouder Arjan Vliegenthart. Het gehele programma voor de beide dagen staat op de site.

Amsterdam Pop Up is een initiatief van het programma Aanpak Jeugdwerkloosheid van de gemeente Amsterdam en ontwikkeld door het Unlock the Zoo Creatives van dj / producer en tv-persoonlijkheid Ronald Molendijk en strateeg Robbert Meulenveld.

Bron: Unlock the Zoo

Photo by FaceMePLS on Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1