News Ticker

Beau van Erven Dorens: “Ik doe geen RTL Summer Night meer!”

marslider

Presentatoren gaan ook op vakantie en dan heb je een vervanger nodig tijdens deze periode. Beau van Erven Dorens heeft Humberto Tan wel eens vervangen en hij deed dit heel verdienstelijk. Zijn eigen stijl van presenteren werd als heel positief ervaren. Echter Beau van Erven Dorens wil niet meer terug op de buis met RTL Summer Night. Hij heeft de talkshow afgelopen zomer ook geweigerd. Dat vertelt de presentator vandaag in het AD.

Van Erven Dorens is gepasseerd in de zoektocht naar de opvolger van Humberto Tan en heeft geen zin meer om wel in de zomers op te draven. “Zeker niet. Ik vond het leuk om te doen, was afgelopen zomer ook gevraagd, maar het is net als met een voetbalseizoen: tussen augustus en mei gebeurt het.”

De presentator wil niet ingezet worden als vervanger. “Ik heb geen zin om de stoel warm te houden. En kijk eens naar RTL Late Night. Je ziet hoe veel druk erop staat.”

Momenteel wordt Twan Huys vernietigd om zijn horrorscores. “Het is echt verschrikkelijk. De hele dag keihard werken aan een show en de volgende de kritiek en kijkcijfers om je oren krijgen. Dat is slopend. Ik heb echt met Twan te doen.”

Inmiddels gaat het Van Erven Dorens voor de wind. Hij heeft succes met zijn maatschappelijk betrokken programma’s op prime time. “Ik heb me terug moeten vechten en hoop nu dat ik meer van dit soort programma’s maken. Als we dan ook nog eens prijzen blijven winnen, dan komt het wel goed.”

The Amsterdam Project

Beau van Erven Dorens heeft zijn tv-hit The Amsterdam Project ook aangeboden aan SBS 6, maar die zender zag het programma totaal niet zitten. Van Erven Dorens keerde in 2015 uit onvrede terug van SBS naar RTL. Na een serie flops vond hij bij SBS geen gehoor meer, ook niet toen hij The Amsterdam Project pitchte. “Tegenover mij zat een man met een veel te dikke buik ongegeneerd nootjes te kauwen en mijn programma af te schieten.”

Deze dikke SBS-baas was niet gecharmeerd van Van Erven Dorens’ plan. “‘Daklozen? Daar kijkt niemand naar’, zei hij, terwijl hij ondertussen zijn mail checkte. Oké, ik was bij SBS 6 op de ladder een paar treden gezakt, maar dit was totaal respectloos.”

Het was het punt waarop Van Erven Dorens direct terug wilde naar RTL. “Toen ik dat afgrijselijke SBS-gebouw uitliep, heb ik meteen Erland gebeld. ‘Kan ik met je praten?’ vroeg ik. Ik was he-le-maal klaar bij SBS.”

Galjaard haalde hem terug én gaf hem groen licht voor The Amsterdam Project. “Daar ben ik nog steeds blij mee. Ik wilde iets doen met mijn hart. Werk voelt niet als werk en dat is wel eens anders geweest, ja.”

“Bij SBS6 heb ik een tijd gehad dat ik me naar mijn werk moest slepen. Dat ik alles deed wat los- en vastzat. Ik ben daar vier jaar over de knie gegaan. Door de mangel. En vaak kon ik de critici niet eens ongelijk geven.”

Photo Credit: Amsterdam Today

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1