News Ticker

THEATERREGISSEUR OLA MAFAALANI LEGT 40 VROUWEN IN BAD

Female Economy laat feminiene kracht ontwaken tijdens transformerend theaterritueel

Onder de vleugels van theatergezelschap Female Economy (voorheen Adelheid+Zina) onderzoekt regisseur Ola Mafaalani wat er gebeurt als de feminiene economie de ruimte krijgt om zich te verspreiden. Tijdens het unieke, nooit eerder uitgevoerde project VROUWEN IN BAD helpt Mafaalani 40 bevlogen carrièrevrouwen hun feminiene energie te laten ontwaken door ze letterlijk in het water te laten glijden. Maar dat is niet alles. In een glazen bad ondergaan zij van 24 februari t/m 26 maart 2022 in 5 weken gezamenlijk een transformerend theaterritueel onder de winterse, Amsterdamse sterrenhemel. Grote namen als Adelheid Roosen, Anna Drijver en Isabelle Kafando participeren ook in het theaterritueel en gidsen de vrouwen door deze unieke ervaring heen.

 

Feminiene kracht

VROUWEN IN BAD is een retreat, inspirerende cursus en sprankelende theatrale ervaring ineen. Vijf weken lang, 1 avond per week staan onder een winterse sterrenhemel 40 warme, glazen baden per sessie klaar waar een vrouw zich in laat zakken om een unieke transformatie te ondergaan. Tijdens deze interactieve avonden herontdekt elke vrouw een ander onderdeel van haar feminiene kracht. Een innerlijke ‘massage’ die diepgang en intimiteit aanwakkert.

It’s a man’s world

Tijdens het regisseren van haar theaterspektakel ‘Borgen’ voor het Noord Nederlands Toneel (waarvan zij destijds ook algemeen directeur was), merkte Mafaalani dat ze zichzelf steeds meer mannelijke eigenschappen aanleerde die haar eerder uit balans brachten dan dat deze haar authentieke waarden bevestigden. Haar overtuiging is dat hetzelfde geldt voor de meeste succesvolle carrièrevrouwen: om te slagen in een overwegend masculiene maatschappij, hebben vrouwen zich deze masculiene eigenschappen eigen gemaakt. Dit werd uiteindelijk de voedingsbodem voor de ontwikkeling van VROUWEN IN BAD. “Het betekent iets om vrouw te zijn”, zegt regisseur en bedenker Ola Mafaalani. “Ik speel geen man meer: mijn feminiene energie zie ik nu als mijn wezenlijke kracht, waarmee ik wonderschoon en effectief leiding geef.”

Artistieke sessies

VROUWEN IN BAD viert de lach, de knipoog, de verleidster en de godin die perfect leiding kan geven. De rituelen tijdens de sessies worden rijkelijk afgewisseld met theatrale scènes, slapstick, muziek, dans en poëzie. Zo bouwen de bevlogen carrièrevrouwen tijdens deze transformerende reis samen aan een netwerk, laten zij hun innerlijke en vrouwelijke kracht verder ontwaken, en inspireren elkaar om verandering teweeg te brengen. Tijdens de sessies geeft een scala aan talentvolle en inspirerende vrouwen, zoals beeldend kunstenaar Ranier Amiel, cellist Maya Fridman, acteur Henke Tuinstra en dichter Radna Fabias, een exclusieve, artistieke performance.

Prachtvrouwen

Regisseur Ola Mafaalani liet zich inspireren door levensveranderende workshops die zij bijwoonde in de Verenigde Staten en wil met haar werk als theater- en operaregisseur een stroming ontwikkelen die de carrièrevrouw triggert om haar feminiene kracht lief te hebben. Dit was een beslissend moment in haar leven en inspireerde haar om voortaan anders te leven en werken. Tijdens de transformerende theaterrituelen van VROUWEN IN BAD worden de deelnemende carrièrevrouwen blootgesteld aan een unieke ervaring die ze via hun eigen lichaam tot nieuwe inzichten brengt. Met elke sessie omhelzen zij de feminiene energie, schudden haar wakker en houden van haar.

Over Ola Mafaalani en Female Economy

Regisseur Ola Mafaalani (Syrië, 1968) is het creatieve brein achter VROUWEN IN BAD. Samen met actrice en theatermaker Adelheid Roosen geeft zij artistieke leiding aan Female Economy. Female Economy is vanaf dit seizoen de nieuwe naam van Adelheid+Zina: een theatergezelschap van mede-, neder- en buitenlanders, buitenstaanders en wijknomaden. Sinds de oprichting in 2004 is haar missie om een probleem via een kunstvorm te poneren in de samenleving en dat tot een bezielend nieuw voorstel te transformeren. Levende verhalen zijn daarbij het uitgangspunt. De naamsverandering viert de komst van Ola Mafaalani en is tegelijkertijd het mission statement van waaruit Adelheid Roosen met haar gezelschap werkt. Onder artistieke leiding van Adelheid en Ola zet Female Economy de beweging voort en geven zij door hun producties de feminiene waarden een podium.

Meer informatie over VROUWEN IN BAD

Data: 24 februari t/m 26 maart 2022 | keuze uit donderdagreeks en zaterdagreeks

Tijd: 18:00 – 21:00 uur

Locatie: ‘t Kromhout Museum, Kruithuisstraat 125, Amsterdam

Prijs: € 1.250 voor 5 exclusieve en besloten sessies

Reserveren: register.femaleeconomy.nl

Website: www.femaleeconomy.nl/

E-mail: vrouweninbad@femaleeconomy.nl

Facebook: www.facebook.com/adelheidroosen.femaleeconomy/

Instagram: www.instagram.com/adelheid.zina/

 

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1