News Ticker

Voorbeeld van een open sollicitatiebrief

opensollicitatiebrief

Veel bedrijven hechten waarde aan een open sollicitatie. Belangrijk is dat je daarbij een adequate open sollicitatiebrief schrijft, waarbij je van tevoren hebt uitgezocht aan wie je jouw open sollicitatiebrief toezendt.

Je kunt een open sollicitatiebrief per e-mail versturen of een handgeschreven exemplaar per post.

Hieronder volgt een voorbeeld van een open sollicitatiebrief.

Open sollicitatiebrief

[Jouw naam]

[Jouw straatnaam en huisnummer]

[Jouw postcode en woonplaats]

[Jouw telefoonnummer: altijd handig]

 

 

 

Aan:   [Naam bedrijf of organisatie]
[Naam contactpersoon voor open sollicitaties]

[Straat of postbus en nummer]

[Postcode vestigingsplaats]

 

[Jouw woonplaats, datum]

 

Betreft: open sollicitatie [functienaam]

 

Geachte heer, mevrouw [Naam contactpersoon voor open sollicitaties],

Door middel van deze opensollicitatiebrief geef ik van mijn belangstelling blijk om als [gewenste functie] voor uw organisatie te werken. Uit telefonische informatie bij de heer (of mevrouw) [Naam] van uw bedrijf weet ik dat u een open sollicitatie op prijs stelt.

Ik heb ruim 10 jaar ervaring als [functienaam] opgedaan bij verschillende bedrijven. Direct na afronding van de opleiding [opleidingsnaam] in [jaartal] begon ik bij [werkgever 1]. Momenteel ben ik werkzaam bij [huidige werkgever]. Hier ben ik verantwoordelijk voor [opsomming werkzaamheden].

Uw bedrijf ken ik van [reden waarom je het bedrijf kent]. Daarnaast heb ik veel over uw bedrijf gelezen op uw website. Wat ik las, maakte mij nog enthousiaster om bij uw bedrijf aan de slag te gaan. In de afgelopen 10 jaar, maar in het bijzonder in mijn huidige functie, heb ik al ervaring opgedaan met [taken die ook in de huidige functie voorkomen]. Als [gewenste functie] bij uw bedrijf kan ik mijn vaardigheden bovendien gebruiken bij [gewenste nieuwe werkzaamheden die in de huidige functie nog niet voorkomen]. Bovendien kan ik als [gewenste functie] een stapje hogerop komen in mijn loopbaan, wat door de leeftijdsopbouw binnen mijn huidige werkkring lastiger is.

Graag zou ik in een persoonlijk gesprek met u de mogelijkheden voor samenwerking bespreken. Mocht u daar op korte termijn geen behoefte aan of mogelijkheid toe hebben, dan verzoek ik u mijn brief te bewaren voor een eventuele toekomstige gelegenheid.

 

Met vriendelijke groet,

[Jouw naam]

 

 

 

Bijlage: curriculum vitae

Tips

Gebruik deze link voor een goede open sollicitatiebrief.

Gebruik deze link voor meer informatie over een effectievere sollicitatiebrief.

Stel deze belangrijke 6 vragen bij je sollicitatie.

Gebruik deze 10 tips over non-verbale communicatie bij een sollicitatie.

Photo credit: markus spiske via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1