News Ticker

Hoe zit het met De Wallen? Passen ze nog in deze tijd?

wallen

Hoort raamprostitutie bij Amsterdam of zijn de Wallen een ouderwets fenomeen dat moet sluiten? Het Parool liet in samenwerking met AT5 grootschalig, onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de mening van Amsterdammers over onder andere het Wallengebied, raamprostitutie en het imago van de hoofdstad als een stad waar alles kan. Het blijkt dat het merendeel van de Amsterdammers de Wallen allang niet meer als vanzelfsprekend beschouwt. Morgen verschijnt het eerste deel van een drieluik over deze kwestie in de zaterdageditie van Het Parool. Daarnaast is vanaf morgen online en op tv de driedelige documentaireserie ‘Waarheen met de Wallen?’ van AT5 te zien.

In de serie gaat Het Parool-verslaggever Michiel Couzy onder andere in gesprek met prostituees, kamerverhuurders en belangenorganisaties en spreekt hij afsluitend burgemeester Femke Halsema over de toekomst van het gebied. Vandaag is in een artikel van Het Parool al te lezen hoe en waarom de Wallen geteisterd worden door leegloop.

Er is al langer maatschappelijk debat gaande over of raamprostitutie in de historische binnenstad nog wel van deze tijd is. Zo geven Amsterdammers in het onderzoek van Het Parool en AT5 antwoord op de vraag hoe ze anno nu tegenover het etaleren van vrouwen staan. Coalitiepartijen GroenLinks, D66 en SP kwamen eind vorig jaar al met voorstellen het centrumgebied veiliger te maken en te ontlasten.

Drieluik over de Wallen in Het Parool en op AT5

Het Parool:
Zaterdag 26 januari
Deel 1 van de serie: Is prostitutie op de Wallen nog wel houdbaar gezien de drukte, de toeristen, de agressieve bejegening?

Zaterdag 2 februari
Deel 2 van de serie: Is prostitutie op de Wallen nog wel houdbaar op de Wallen gezien de kwetsbare positie van de vrouw, mensenhandel en de #metoo-discussie?

Zaterdag 9 februari
Deel 3 van de serie: de toekomst van de Wallen, een interview met Femke Halsema.

AT5 (online en op tv):
Zaterdag 26 januari
Deel 1 van de serie: Waarheen met de Wallen?

Zaterdag 2 februari
Deel 2 van de serie: Waarheen met de Wallen?

Zaterdag 9 februari
Deel 3 van de serie: Waarheen met de Wallen?

Bron: BAAS Amsterdam

Photo Credit: Amsterdam Today

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1