News Ticker

Suiker voor water ruilen tijdens de Wisseltruc Weken

suiker

Om aandacht te vragen voor de zorgwekkende inname van suiker door kinderen zijn vandaag de Wisseltruc Weken van start gegaan. Daarbij kunnen ouders en kinderen zich acht weken lang laten informeren over de hoeveelheid suiker in drinkpakjes. In een speciale Wisseltruck kunnen ze de pakjes die zij vaak drinken, omruilen voor pakjes bronwater met een fruitsmaakje zonder suiker of zoetstoffen.

De  campagne is een initiatief van mineraalwaterproducent Sourcy. Die wil ouders en kinderen op een laagdrempelige manier laten zien hoeveel suiker in de drinkpakjes voor kinderen zit. Onlangs bleek uit een uitzending van Radar nog eens dat kinderen per jaar hun lichaamsgewicht aan suiker binnenkrijgen. Dat is niet verrassend, want met het drinken van een pakje multifruitsap krijgt een kind al snel vier klontjes suiker binnen. Dat is het maximale aantal gram suiker, namelijk 17, dat een kind tussen de 5 en 10 jaar op een dag binnen mag krijgen. Die hoeveelheid (fruit)suiker in pakjes is voor veel ouders nog onbekend. Daarom trekt Sourcy met de Wisseltruck het land in met de missie: mensen informeren over de hoeveelheid suiker in drinkpakjes. Speciaal voor de campagne ontwikkelde het merk ook de Suikerschijf; een handige draaischijf voor thuis waarmee ouders en kinderen in een handomdraai kunnen zien hoeveel suiker er in de meest gekochte drinkpakjes zit.

Eén pakje met suiker ruilen voor twee pakjes zonder

SuikerschijfHeel Nederland wordt de komende acht weken tijdens de Wisseltruc Weken in de gelegenheid gesteld zich te laten informeren over het suikergehalte van het drinkpakje dat nu in de rugzak van hun kind verdwijnt. Dit drinkpakje kan men in de Wisseltruck omwisselen voor twee pakjes Sourcy Water met een Fruitsmaakje. Sourcy Water met een Fruitsmaakje bevat 99,9% bronwater en 0,1% natuurlijk fruitaroma voor een banaan- of sinaasappelsmaak, en 99,7% bronwater met 0,3% natuurlijk fruitaroma voor een aardbeismaak. Het is bronwater mét een vleugje fruitsmaak en zónder bubbels, suiker, zoetstoffen, E-nummers en zuren die de tanden kunnen aantasten. Sourcy Water met een Fruitsmaakje is daarmee onderscheidend in de markt. Het kan zonder zorgen de hele dag gedronken worden, net als water. Het is daarmee een uitkomst voor ouders die moeite hebben kinderen water te laten drinken omdat hun kind weigert met het veelgehoorde argument dat water ‘vies’ is of ‘saai’ smaakt. Elke smaak heeft zijn eigen figuurtje: Mickey Mouse (aardbei), Donald Duck (banaan) en Pluto (sinaasappel); dat maakt verantwoord drinken ook nog eens leuk.

Van 12 mei tot het begin van de zomervakantie rijdt de Wisseltruck door het land en komt onder andere langs bij de Avondvierdaagse in Utrecht, de Strong Viking Family Run in Amsterdam, de Zeepkistenrace in Apeldoorn, Share a Perfect Day in Hilvarenbeek en het Brakkenfestival in Breda. Vanavond is de Wisseltruc bij de Avondvierdaagse in Houten bij Sportpark de Kruisboog. Wie de Wisseltruck misloopt, maar graag de Suikerschijf thuis ontvangt kan deze aanvragen bij Sourcy.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Wisseltruck

Vandaag gingen de Wisseltruc Weken van start in Utrecht. Initiatiefnemer Sourcy stelt heel Nederland de komende acht weken in de gelegenheid zich te laten informeren over het suikergehalte van het drinkpakje dat nu in de rugzak van hun kind verdwijnt. Het pakje met suiker kan in de Wisseltruck gratis omgeruild worden voor twee pakjes bronwater met een fruitsmaakje zonder suiker. Ouders kregen de speciaal ontwikkelde Suikerschijf mee voor thuis, waarmee zij in een handomdraai kunnen zien hoeveel suiker er in de meest gekochte drinkpakjes zit.

Bron: ANP Persupport

Photo credit: ANP Persupport

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1