News Ticker

Genomineerden Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2016 bekend

schilderkunst

De tweede jureringsronde van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2016 heeft plaatsgevonden. De genomineerden zijn bekend. De volgende kunstenaars zijn genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2016:

kunstprijs

Cian-Yu Bai, Kim David Bots, Rob Bouwman, Tessa Chaplin, Ricardo van Eyk, Jakup Ferri, Anne Forest, Marije Gertenbach, Quint Hartmann, Raquel van Haver, Niek Hendrix, Bart Kok, Ruben Kragt, Janine van Oene, Thierry Oussou, Wouter Paijmans, Mike Pratt, Tanja Ritterbex, Sam Salehi Samiee, Jessica Skowroneck, Laurens Stok, Jan Wattjes, Charlott Weise, Thomas Westphal.

Op vrijdag 7 oktober 2016 zal de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uitgereikt worden door Z.M. de Koning in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Uit de lijst van genomineerden zullen vier winnaars bekend gemaakt worden. De Koninklijke Prijs, die in 1871 door Willem III werd ingesteld als Koninklijke Subsidie, is bedoeld om jong talent op het gebied van de schilderkunst te stimuleren.

De jury van de Koninklijke Prijs bestaat dit jaar uit: Gijs Frieling, Hans den Hartog Jager, Nanda Janssen, Iris Kensmil, Jan van der Ploeg, Benno Tempel (voorzitter) en Esther Tielemans.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: FaceMePLS via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1