News Ticker

Nederlander is dit jaar duurder uit met Pasen

Pasen

Amsterdam Today wenst u allemaal een Vrolijk Pasen! Ondanks dat de Paasinkopen dit jaar duurder zijn voor de Nederlandse consument. Dit blijkt uit een analyse van de inflatiecijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek door prijsexpert Simon-Kucher & Partners. Veelvoorkomende paasproducten zijn dit jaar aanzienlijk in prijs gestegen. Voedingsmiddelen zijn gemiddeld 1,9 procent duurder, met uitschieters tot bijna 20 procent. Supermarkten in Nederland proberen met gerichte marketingacties de consument over te halen om Pasen net als kerst uitbundig te vieren.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Prijs (Paas)ei afgelopen weken gestegen

Door de verwachte toenemende vraag naar bepaalde producten rond Pasen neemt de prijs toe. Dit is onder andere terug te zien in de prijsindexering van eieren, met een prijsstijging tot 14 procent in de afgelopen 4 weken (week 10-13). Supermarkten gebruiken de marktprijs om eieren in te kopen en vertalen de stijging van de inkoopprijs vaak door naar de prijs op de schappen voor de consument. Daarnaast is de prijs van schapen- en geitenvlees (lamsrack) dit jaar met 19,8 procent gestegen, zijn verse groenten 3,8 procent duurder en zijn aardappelen 9,9 procent duurder, blijkt uit cijfers van het CBS.

Buiten de deur eten

Als consument is het lastig anticiperen op de hogere prijzen voor de paasinkopen. De prijs voor buiten de deur eten stijgt echter 1,8 procent minder dan een gemiddeld paasproduct. Dit komt mede doordat de consument meer keuze heeft tussen restaurants; het aantal restaurants is in 2016 met 5 procent toegenomen3. Daarmee is buiten de deur eten dit jaar voor Pasen een goed alternatief om de relatief duurdere paasdiners te ontkomen.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: amsfrank via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1