News Ticker

Na taxi’s en eten nu ook online dokters bestellen

onlinedokter

Doctize biedt de mogelijkheid een consult met een arts te boeken op een zelfgekozen locatie en tijdstip. Vanwege de toenemende vraag naar zorg on demand is onlangs de online dienst Doctize gelanceerd. Via de website www.doctize.nl bestelt de bezoeker een dokter en rekent online af voor het consult op locatie.

Leontine Westenberg, huisarts en mede-oprichter van Doctize: “Ik ben ruim 10 jaar als huisarts werkzaam in Amsterdam en omstreken. In deze periode heb ik ervaren hoe vervelend patiënten het vinden om hun tijd te verdoen in de wachtruimte als het gaat om minder acute klachten. Wij bieden hier nu een oplossing voor”.

Advertentie

Waarom levert online adverteren meer op dan adverteren in een krant?

Hoe werkt Doctize?

Doctize werkt heel eenvoudig. Het maken van een afspraak op het gewenste moment en de locatie van voorkeur is binnen enkele minuten voltooid. Thuis, op het werk, op de sportschool, op de hotelkamer, de patiënt bepaalt. Na online betaling zal een van de artsen van Doctize langskomen voor een consult van maximaal 30 minuten. Een eventueel recept volgt achteraf per e-mail.

Voor wie is Doctize?

Doctize is er voor iedereen die niet onnodig wil wachten en efficiënt geholpen wil worden. Van young professional tot executive, van expat tot BN’er.

Vervangt Doctize de eigen huisarts?

Doctize vervangt de eigen huisarts niet. Doctize richt zich op de zogenaamde kleine kwalen uit de huisartsenpraktijk. Denk daarbij aan oorontsteking, ooginfectie, sportblessures, eczeem en allergieën. Doctize is van mening dat haar diensten de huisartsen zal helpen met het terugdringen van de werkdruk waarover de laatste tijd voldoende is verschenen in de media.

De patiënten van Doctize ontvangen na hun consult per e-mail een brief met het verslag van het consult. Het is aan de patiënt of deze wordt doorgestuurd naar de eigen huisarts.

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

Wat zijn de kosten van Doctize?

Het tarief voor een dokter op locatie bedraagt €49,00. De diensten van Doctize worden niet standaard door de zorgverzekering vergoed. Eventuele voorgeschreven medicatie wordt wel op de gebruikelijke wijze vergoed via de zorgverzekeraar.

Naast de particuliere markt is Doctize al actief binnen het zakelijke domein. Een groot deel van de hotels in Amsterdam is bekend met Doctize en conciërges op de Zuidas zijn op de hoogte van de diensten van Doctize. Een aantal grotere poppodia en conventiecentra heeft een exclusieve samenwerking met Doctize. Verder is Doctize momenteel in gesprek met een partij om topspelers van een groot sportevenement te kunnen voorzien van snelle huisartsgeneeskundige zorg.

Michel Hurkens, operationeel manager binnen Doctize: “Recent nog werden we opgeroepen voor een stembandprobleem bij een wereldberoemde artiest. We hebben het voor elkaar gekregen dat de artiest alsnog op kon treden. Dat geeft natuurlijk een enorme kick, maar het gevoel is niet anders toen we een jongedame op de Zuidas konden helpen met haar medische klacht waardoor ze haar allereerste vergadering niet hoefde te missen!”

Op dit moment richt Doctize haar pijlen vooral op Amsterdam en omstreken. Het gaat echter snel, inmiddels zijn we ook in Utrecht actief. Gezien het succes en de behoefte zullen andere steden zoals Rotterdam en Den Haag snel volgen.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Foter.com

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1