News Ticker

Sfeervolle en beetje vochtige editie van het Prinsengrachtconcert 2017

pgcslider

Het was sinds de eerste editie in 1981, net als elk jaar, weer een prachtig en goed georganiseerd Prinsengrachtconcert dat altijd op de Prinsengracht op het water voor het Pulitzer Hotel wordt gehouden en waar men met zijn of haar sloepje kan aanmeren om het indrukwekkende concert te mogen bijwonen vanaf het water. Je moet wel op tijd zijn, want aan het aantal sloepjes is een maximum verbonden.

pgc

Het voorprogramma

In de middag werd het Prinsengrachtconcert al flink bezocht, aangezien het voorprogramma bestond uit jonge musici en jonge artiesten, die een schitterende performance gaven. Gelukkig was het toen nog heel zonnig en genoot het aanwezige publiek van hun act. Naast musicalzangeres Carolina Dijkhuizen, die het nummer “Chain reaction” zong van Diana Ross traden de volgende klassieke musici op. Piano- en vleugelspeelster Sophiko Simsive had twee collega’s meegenomen om samen met haar op te treden. Dit waren Ketevan Roinishvili (Cello) and Lilian Farahani (Soprano). De nummers, die zij vertolkten waren:

Schubert impromtu Op142 No3
Bartok Romanian folk dances
Satie Je te veux
La diva de l’empire
Paganini/Liszt Etude No6

Wat een talenten.

Hoofdact

Om 20.00 uur begon de hoofdact en tot onze blijdschap was ook onze burgemeester Eberhard van der Laan aanwezig. De hoofdact bestond uit diverse getalenteerde musici, zoals het Brodsky Quartet & ’friends’, dat bestaat uit Daniel Rowland, Ian Belton, Paul Cassiday en Jacqueline Thomas. Deze muzikanten treden over de hele wereld op en zijn vooral bekend om strijkkwartetten van Beethoven, Tchaikovsky, Janáček, Zemlinsky, Bartók, Shostakovich en Britten. Naast klassieke muziek, werkt Brodsky Quartet & ‘friends’ samen met popartiesten als Björk, Sting, Paul McCartney en Elvis Costello.

De akoestiek was prima, ondanks dat je in de openlucht zat. Gelukkig stond er weinig wind en was het droog, maar dat veranderde later op deze heerlijke avond.

Advertentie

Waarom levert online adverteren meer op dan adverteren in een krant?

Regenbui

Tegen 22.00 uur werden de toeschouwers verrast door een onaangename regenbui. De genodigden op de VIP-tribune kregen gauw door het behulpzame personeel van het Pulitzer Hotel een plastic poncho en een wit handdoekje uitgereikt, waardoor zij redelijk droog bleven. De toeschouwers op de gracht moesten zichzelf droog zien te houden en gelukkig hadden velen een paraplu meegenomen. Het mocht de pret niet drukken en na enkele minuten werd het al weer droog. Gelukkig zaten de musici lekker droog op het toneel onder een enorm afdak en speelden zij hun fraaie muziekstukken.

En natuurlijk kon deze bijzondere avond niet beëindigd worden voordat de musici het bekende Amsterdamse Lied van Pieter Goemans “Aan de Amsterdamse Grachten” gespeeld hadden.

Video credit: AVROTROS

After Party

Nadat Hans van den Boom, de presentator van de AVROTROS, iedereen had bedankt voor hun komst ging iedereen weer huiswaarts. Echter niet iedereen, want voor diegenen, zoals een aantal BN-ers, die een kaartje hadden bemachtigt voor de After Party in de tuin van het Pulitzer Hotel begon het tweede deel van de feestelijke avond.

Nautisch monument van klassieke muziek

Wat was het weer een prachtige muzikale avond in het centrum van Amsterdam dat door de AVROTROS live werd uitgezonden en volgend jaar wordt voor de 37-ste keer dit nautisch monument van klassieke muziek wederom door de AVROTROS georganiseerd.

Photo Gallery

Om meer beleving te geven aan de verslaggeving van dit bekende Amsterdamse evenement staan hieronder enkele foto’s voor u in onze photo gallery geplaatst.

pgc1     pgc2

pgc3     pgc4

pgc5     pgc6

pgc7     pgc8

pgc9     pgc10

pgc11     pgc12

pgc13     pgc14

pgc15     pgc16

pgc17     pgc18

pgc19     pgc20

pgc21     pgc22

pgc23     pgc24

pgc25     pgc26

Photo credits: Michel Schnater

Video: “Aan de Amsterdamse Grachten”!

Video credit: Amsterdam Today

About Redacteur

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1