News Ticker

Een spectaculaire vuurwerk- & drone show

Amsterdam, 2 januari 2023 – 600 geprogrammeerde drones dansend met het beste vuurwerk ter wereld, dat spektakel was vandaag te zien vanaf de 100 meter hoge A’DAM Toren. Een nieuwjaarsshow met een hoopvol verhaal over liefde, verbinding en inclusiviteit. Het was een warme en positieve boodschap voor en van alle Amsterdammers. De show was eerder gepland tijdens de jaarwisseling, maar vanwege slechte weersomstandigheden werd de show verplaatst naar 2 januari om 20:23. 

Vanaf alle IJ-oevers, van NDSM tot KNSM en grote delen van Amsterdam Noord, zat het publiek om 20:23 eerste rang voor de spectaculaire show. Het was een gecombineerde show waarbij het beste vuurwerk ter wereld voor het eerst samen ‘danste’ met 600 geprogrammeerde drones, geregisseerd door de absolute top van de Nederlandse showbusiness: Jonas Schmidt van Q-dance en Sander Reneman van 250K. De vuurwerkshow is verzorgd door Pyrofoor de Amsterdam, een toonaangevende partij als het gaat om professionele vuurwerkshows bekend van shows op o.a. Tomorrowland, Mysteryland, en het Eurovisie Songfestival. De drone show komt van Drone Stories, een Amsterdamse partij die over de hele wereld shows vliegt voor o.a. Formule 1, Disney en Burning Man.

Door één gecentraliseerd en gecoördineerd majestueus nieuwjaarsspektakel voor alle Amsterdammers te creëren, ambieert Feelgood Amsterdam een sympathiek alternatief te zijn voor traditioneel consumentenvuurwerk. Dankzij het gebruik van de drones werd het in deze nieuwjaarsshow mogelijk om een écht verhaal te vertellen. De drones vertelden vanaf de A’DAM Toren een hoopvol verhaal over liefde, verbinding en inclusiviteit. Het was een warme en positieve boodschap voor en van alle Amsterdammers. Zo konden alle toeschouwers met een ‘Feelgood’ gevoel het nieuwe jaar in.

Het publiek kon tijdens de show doneren aan Feelgood Vuurwerk door middel van een revolutionaire nieuwe techniek waarbij er een QR code die door de drones in de lucht gevlogen werd. Hiervan gaat 100% van de opbrengst naar Sheltersuit Foundation, een stichting die multifunctionele producten ontwerpt en produceert die direct onderdak bieden aan mensen die dakloos zijn. Doneren kan nog steeds via deze link

Dit spektakel was een gezamenlijk initiatief van de  A’DAM Toren, Pyrofoor de Amsterdam, Drone Stories, 250K, Better Together Agency, The-X, WINK en Gemeente Amsterdam. Een nieuw creatief collectief verbonden door Feelgood Vuurwerk, een stichting die zich inzet voor daklozen problematiek door middel van het verkopen van virtuele vuurwerkpakketten.

 

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1