News Ticker

Het Amsterdamse Proeflokaal: unieke nieuwe Hot Spot in Amsterdam-Zuid

ap

Amsterdam heeft diverse prachtige pleinen, zoals het Rembrandtplein en het Leidseplein. Je kunt hier heerlijk uitgaan en genieten van de leuke restaurants, de gezellige cafés en bars, de aangename terrasjes en de mensen, die daar graag gebruik van maken. Echter het centrum van Amsterdam wordt steeds voller en daarom heeft de gemeente Amsterdam het lumineuze idee opgevat om het bekende Stadionplein zodanig opnieuw in te richten dat het een aanzuigende werking heeft op de talloze (locale) Amsterdammers en toeristen, die normaal gesproken in het centrum hun plezier vinden.

Het Stadionplein

Het Stadionplein waar je vroeger je auto parkeerde of waar je met je teamleden verzamelde om vervolgens met zijn allen naar de club van de tegenstander te rijden om de strijd aan te gaan of waar je bij FEBO even wat ging eten uit de muur heeft een heel andere uitstraling gekregen. Twee prachtige en markante nieuwe gebouwen met fraaie winkels en woon- en werkfuncties, maar vooral een actieve uitgaansfunctie aangevuld met de smaakvolle inrichting van het “plein” geven het “nieuwe” Stadionplein een exclusieve uitstraling. Het Stadionplein is zodanig ingericht dat je terecht kunt op diverse sfeervolle terrasjes waar je lekker in de zon kan genieten van je culinaire bestelling en wat helemaal opvalt, is het enorme terras van Het Amsterdamse Proeflokaal.

Het Amsterdamse Proeflokaal

Het Amsterdamse Proeflokaal, dat zich ook wel terecht Het Theater van Gastvrijheid, Smaak en Educatie noemt, is een initiatief van horeca-ondernemer Jan Semeins. Jan Semeins exploiteert tevens Brasserie Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel en het restaurant in het Stedelijk Museum. De heer Semeins is zeer trots op het eindresultaat en vanaf 13 april is iedereen welkom om te genieten van de voortreffelijke ambiance, die Het Amsterdamse Proeflokaal biedt.

Hans Bosma, die verantwoordelijk is voor de Sales & Marketing: “Het Amsterdamse proeflokaal is werkelijk uniek in haar soort. Alles is op Amsterdam gericht wat eten en drinken betreft. De begane grond is ingedeeld in drie onderdelen. Aan de rechterkant kan men ontbijten, aan de linkerkant kan men lunchen en aan de lange kant waar men uitkijkt op het immense terras kan men ’s avond de heerlijkste Amsterdamse gerechten proeven. Proeven is dan ook heel belangrijk bij ons Amsterdamse Proeflokaal, want ’s avonds kan men aanschuiven voor een proeverij. Alles is altijd vers en je kunt niets bestellen bij een proeverij. Wat de proeverij heeft ingekocht, kan men proeven. Ook kan men zich te goed doen aan de mooiste visgerechten, die uitgestald staan op de niet te missen en rijkelijk gevulde visbar, die gesitueerd is vlak bij de enorme trap naar de eerste verdieping.”

Eerste verdieping

De eerste verdieping is een avontuur op zich. In diverse ruimtes kan men terecht voor verschillende zaken. Het ROC van Amsterdam heeft daar een eigen keuken waar gemiddeld 23 leerlingen les krijgen in koken in combinatie met het werken in een echt restaurant, zodat de studenten meer praktijkervaring kunnen opdoen.

Een bekend biermerk heeft ook een eigen ruimte en tevens kun je alles leren over het eten en de eetgewoontes van de Amsterdammers vanaf 1900. Hiervoor is een aparte ruimte ingericht.

Wilt u alles weten over de heerlijkste wijnen? Het Amsterdamse Proeflokaal heeft een wijnkelder op de eerste verdieping. Heel speciaal, want in de kelder onder het pand kunt u uw auto parkeren. Geen plaats voor wijn. Wel voor auto’s en dat is belangrijk in Amsterdam. De wijnen zelf zijn overigens van excellente kwaliteit en mocht u een culinaire workshop willen volgen. Ook daar is aan gedacht.

HAP

Wij van Amsterdam Today zijn een groot fan van Het Amsterdamse Proeflokaal (HAP). Het is werkelijk een unieke culinaire Amsterdamse uitgaansgelegenheid, die ongetwijfeld veel publiek gaat trekken. Het opvallende Amsterdamse gastronomische etablissement kunt u vanaf 13 april met uw komst verblijden. U bent van harte welkom. Gegarandeerd dat u met een tevreden glimlach vertrekt met de wetenschap dat u weer gauw terug wilt komen voor meer.

Hotel Twenty Eight

Mocht u na een buikvullend bezoek denken, ik zou wel in de buurt willen blijven logeren? De tweede en de derde verdieping zijn onderdeel van Hotel Twenty Eight met mooie grote kamers waar u met veel plezier uw nachtrust kunt nemen. Het is in feite een Long Stay Hotel en vandaar dat de hotelkamers groter zijn dan normaal.

Drukbezochte opening

Alle genodigden werden verwelkomt met een koud glas champagne en verse oesters. De studenten van het ROC van Amsterdam deden hun uiterste best om de gasten van lekkere drankjes en hapjes te voorzien en dat ging hun heel goed af. Complimenten.

Openingsspeech

De openingsspeech werd gehouden door initiatiefnemer Jan Semeins, Otto Jurgens van Hotel Twenty Eight en stadsdeelvoorzitter Zuid Sebastiaan Kappel.

Photo Gallery

Beelden zeggen vaak meer dan woorden en vandaar dat we een aantal foto’s voor u hebben geplaatst in onze Photo Gallery.

hap3     hap2

hap1     hap4

hap5     hap6

hap7     hap8

hap9     hap10

hap11     hap12

hap13     hap14

hap15     hap16

hap17     hap18

hap19     hap20

hap21     hap22

hap23     hap24

hap25     hap26

hap27     hap28

hap29     hap30

hap31     hap32

hap33     hap34

hap35     hap36

hap37     hap38

hap39     hap40

hap41     hap42

Photo credits: Amsterdam Today

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1