News Ticker

Matthijs van Nieuwkerk was openhartig bij DWDD over zijn drugsverleden

cocaine

Heb jij wel eens drugs geprobeerd of geëxperimenteerd met drugs? Veel mensen niet en een flink aantal wel. Vaak gebeurt dat in de jeugd, want dan wil je nieuwe dingen ontdekken. Zeker als het spannend is. Zo ook Matthijs van Nieuwkerk blijkt.

Drugsverleden

Matthijs van Nieuwkerk was vrijdag in De Wereld Draait Door erg openhartig over zijn drugsverleden. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Tijdens het krukgesprek aan het begin van de show gaf tafelheer Marc-Marie Huijbregts aan dat hij grappen van buitenlandse cabaretiers over Hollandse onderwerpen als drugs en fietsen zo flauw vindt. Daarop vroeg hij Van Nieuwkerk of hij wel eens drugs heeft gebruikt. “Ik heb zeker wel eens geblowd. Ik heb ook wel eens cocaïne gebruikt, ja.”

Van Nieuwkerk gebruikt tegenwoordig geen cocaïne meer. “Nee, het is heel lang geleden. Ik was er nieuwsgierig naar. Dan doe je een snuifje. Dat vond ik heel eng, want pilletjes zoals xtc durf ik allemaal helemaal niet.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Lijntje snuiven

Lang geleden leerde de VARA-ster om lijntjes te snuiven. “Het werd me geleerd door iemand. Dan leg je een lijntje neer. Dan draaide je een bankbiljetje. Dat had ik toen, weinig, maar een paar. Hoe oud was ik toen? Negentien of zoiets.”

Wat het met hem deed? “Dan krijg je een ongelooflijke upper: ik kon de hele wereld aan, ik voorspelde mezelf een heel grote toekomst. Ik kreeg zelfvertrouwen. Dat duurde een kwartiertje en dan was het weg. Dat heeft misschien een paar maanden geduurd zo.”

“Maar nou zit ik over mijn eigen drugsverleden te praten. Dat wist ik ook niet toen ik opstond!”

Photo credit: andronicusmax via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1