News Ticker

Matthijs van Nieuwkerk was openhartig bij DWDD over zijn drugsverleden

cocaine

Heb jij wel eens drugs geprobeerd of geëxperimenteerd met drugs? Veel mensen niet en een flink aantal wel. Vaak gebeurt dat in de jeugd, want dan wil je nieuwe dingen ontdekken. Zeker als het spannend is. Zo ook Matthijs van Nieuwkerk blijkt.

Drugsverleden

Matthijs van Nieuwkerk was vrijdag in De Wereld Draait Door erg openhartig over zijn drugsverleden. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Tijdens het krukgesprek aan het begin van de show gaf tafelheer Marc-Marie Huijbregts aan dat hij grappen van buitenlandse cabaretiers over Hollandse onderwerpen als drugs en fietsen zo flauw vindt. Daarop vroeg hij Van Nieuwkerk of hij wel eens drugs heeft gebruikt. “Ik heb zeker wel eens geblowd. Ik heb ook wel eens cocaïne gebruikt, ja.”

Van Nieuwkerk gebruikt tegenwoordig geen cocaïne meer. “Nee, het is heel lang geleden. Ik was er nieuwsgierig naar. Dan doe je een snuifje. Dat vond ik heel eng, want pilletjes zoals xtc durf ik allemaal helemaal niet.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Lijntje snuiven

Lang geleden leerde de VARA-ster om lijntjes te snuiven. “Het werd me geleerd door iemand. Dan leg je een lijntje neer. Dan draaide je een bankbiljetje. Dat had ik toen, weinig, maar een paar. Hoe oud was ik toen? Negentien of zoiets.”

Wat het met hem deed? “Dan krijg je een ongelooflijke upper: ik kon de hele wereld aan, ik voorspelde mezelf een heel grote toekomst. Ik kreeg zelfvertrouwen. Dat duurde een kwartiertje en dan was het weg. Dat heeft misschien een paar maanden geduurd zo.”

“Maar nou zit ik over mijn eigen drugsverleden te praten. Dat wist ik ook niet toen ik opstond!”

Photo credit: andronicusmax via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1