News Ticker

Nationaal monument als vijfsterrenhotel PESTANA AMSTERDAM RIVERSIDE

pfoto2

De Pestana Hotel Group vestigde één van haar Collection Hotels in Amsterdam, het Pestana Amsterdam Riverside. Het luxe vijfsterrenhotel bevindt zich in een nationaal monument – het oude stadsarchief – op de Amsteldijk 67 en overziet daar de belangrijkste rivier van Amsterdam, de Amstel. De Portugese Pestana Hotel Group die het pand in 2014 kocht, renoveerde het volledig en gebruikte alle historische elementen van het gebouw om een unieke, comfortabele, luxe en warme omgeving te creëren. Pestana Amsterdam Riverside heeft 154 kamers en appartementen. Daarnaast heeft het een restaurant en een bar onder toezicht van de beroemde Nederlandse chef-kok Peter Lute, een monumentale balzaal, een eigen spa- en welness-centrum onder leiding van de bekende haar- en beautystilist Marc Lubach, verschillende vergaderzalen en een stadstuin met een monumentale boom waar gasten het hele jaar door kunnen genieten van een unieke historische en eigentijdse sfeer.

plobby

Sinds 1892 is het opmerkelijke monument waar het Pestana Amsterdam Riverside zich vestigde een echte blikvanger in De Pijp, de wijk die ook wel het ‘Quartier Latin’ van Amsterdam wordt genoemd. Het historische gebouw in Neo-renaissancestijl werd door de architect Roelof Kuipers ontworpen en diende ooit als het Raadhuis voor de gemeente Nieuwer-Amstel, waarna het Stadsarchief van Amsterdam zich er vestigde. Het gebouw dat inmiddels 125 jaar oud is, herbergt vele verhalen over Amsterdam. Deze opmerkelijke verhalen en herinneringen komen nu weer tot leven in het Pestana hotel.

Klokkentoren en voormalig stadsarchief

Het ontwerp voor de hoofdopzet van het hotel komt van Villanova architecten. Zij verdienden hun sporen reeds met vele restauratie- en hergebruikprojecten in Amsterdam en ontwierpen de transformatie van het monument, de aanbouw van uitnodigende glazen serres en de toevoeging van twee nieuwe gebouwen die qua stijl aansluiten bij de 19e eeuwse omgeving en die de grandeur van het monument maximaal tot zijn recht laten komen. Studio Linse, een beroemde Nederlandse designstudio met een track record in hospitality-projecten is verantwoordelijk voor de vertaling van het totale concept in de kamers, de bar, het restaurant, de lobby en de rest van het hotel. Dit resulteerde in diverse ruimten met verschillende atmosferen. Of de gasten zich nu in de ‘Klokkentoren’ van het monumentale gebouw bevinden, in het voormalige stadsarchief of het gloednieuwe ‘Diamantgebouw’, het zal hen een uitzonderlijke en authentieke ervaring opleveren.

pbar

Signature suites

Het hotel heeft totaal 154 kamers en appartementen. De accommodatie beschikt over verschillende kamercategorieën, variërend van Deluxe, Executive naar Junior Suites en meerdere Signature Suites. Gasten kunnen ook een unieke presidentiële suite met 4 slaapkamers en een living van 88 vierkante meter boeken. Om de originele elementen van het gebouw in ere te houden, zijn de torenhoge plafonds met originele gestructureerde balken behouden, samen met de authentieke ramen van het monument geeft dit een bijzondere uitstraling. De kamers, allemaal met natuurlijke lichtinval, variëren in grootte van 20 tot 207 vierkante meter. De appartementen in het moderne ‘River House’ bieden de perfecte oplossing voor mensen die het comfort van een hotel niet op willen geven, maar toch hun privacy willen behouden.

proom

ARC. door Peter Lute

Pestana Amsterdam Riverside heeft een eigen bar en restaurant onder leiding van de bekende Nederlandse chef-kok Peter Lute. Het restaurant, genaamd ARC. by Lute, brengt heerlijke gerechten in een ontspannen setting. Zowel het restaurant als de bar reflecteren een lichte, intieme en uitnodigende sfeer. ARC. is een plek om ontbijt, een kop koffie, een heerlijke maaltijd of drankje na te eten te nuttigen. Bereid je voor op een voortreffelijke keuken, versterkt door het gebruik van diverse kruiden.

plute

General Manager Rodolf Weytingh spreekt onder andere chef-kok Peter Lute toe (midden) en diverse genodigde gasten

Op 18 december werden diverse gasten uitgenodigd om met een prachtige historisch schip van Rederij Amstelland te gaan varen om te genieten van het Amsterdam Light Festival en ze werden welkom geheten door General Manager Rodolf Weytingh. Tevens was chef-kok Peter Lute aan boord aanwezig om enkele nieuwe delicate hapjes van zijn hand te presenteren aan de genodigden en het was een genot om dit mee te beleven. Wat een creativiteit. Niet alleen qua smaak, maar ook qua presentatie. Zo kwam Peter Lute op het idee om 1 van zijn zalige gerechten, een soort salade, te nuttigen alsof je kaviaar eet, op de linkerkant van je gesloten hand en dan afhappen. Echt heel lekker en leuk om te ervaren. De glazen werden ondertussen steeds bijgevuld met een mooie Champagne en dat is altijd een prettig genoegen.

plute2

Peter Lute serveerde onder andere dit gerecht: een bijzondere combinatie van Kaviaar en Mozzarella in een oesterschelp

Hieronder treft u een video die we gemaakt hebben tijdens de sfeervolle vaartocht met Rederij Amstelland

Marc Lubach Spa

Zowel hotelgasten als niet-hotelgasten kunnen in de Marc Lubach Spa in het Pestana Amsterdam Riverside hotel terecht voor een dagje ultieme ontspanning. Het spa – en fitnesscentrum in het hotel is 250 vierkante meter groot en is een ruime en rustige omgeving waar je kunt genieten van een schitterend zwembad, een sauna, een Turks bad, overdekt zwembad en een goed uitgeruste fitnessruimte met Technogym-apparatuur. Bezoekers kunnen er terecht voor MediSpa behandelingen van De HuidAcademie, met de producten van ZO Skin Health ontwikkeld door de wereldwijd gerenommeerde dermatoloog Dr. Zein Obagi. Daarnaast wordt er gewerkt met de exclusieve merken NuFACE en Colorscience. Voor de haar treatments werkt Marc met Keune en Philip B. Alle behandelingen zijn afzonderlijk te boeken.

www.pestana.com

Bron : Het PR-Bureau

Photo Credits: Het PR-Bureau

Photo & Video Credits : Amsterdam Today

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1