News Ticker

Urban Gym Group haalt fors groeikapitaal van 16 miljoen op

Het onderscheidende concept van Urban Gym Group: hoe meer je sport, hoe minder je betaalt.

Ondernemers Marjolijn Meijer en Han Doorenbosch zijn ruim twintig jaar werkzaam in de fitnessbranche. Met hun concepten ClubSportive, TrainMore en HIGH Studios hebben ze samen een stempel gedrukt op de fitnessmarkt. Hoe? Door continue scherp te blijven op verandering en trends in de markt en hun bedrijfsmodel hier op aan te passen. Dit in tegenstelling tot vaak statige fitnessbedrijven, die weinig innovatief zijn ingesteld en hierdoor veelal in zwaar weer zitten.

In plaats van af te wachten en het succes uit te zitten, investeert dit ondernemersduo in groei. In 2016 is investeerder Jordy Kool (voormalig CEO Infotheek) aangetrokken voor groeikapitaal en advies. De drie succesvolle fitnessconcepten van Han en Marjolijn (ClubSportive, TrainMore en HIGH Studios) zijn in december 2018 ondergebracht in één topholding: Urban Gym Group. De nieuwe holding heeft bij Rabobank en het Dutch Mezzanine Fund (DMF) 16 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald. Hiermee wordt vanaf januari 2019 een groeiversnelling ingezet.

Naast een positie als marktleider in het centrum van grote steden van Nederland zijn er nog andere ambities. We willen de grens over en onderzoeken de mogelijkheden tot het openen van een eerste club in Antwerpen. Daarnaast zal High Studios binnen Amsterdam groeien met drie clubs en worden er ook buiten Amsterdam, waaronder in Utrecht en Den Haag, nieuwe boutique clubs geopend”, aldus Kool.

De concepten

TrainMore
TrainMore heeft een uniek en revolutionair businessmodel: hoe meer je sport, hoe minder je betaalt. Hierbij ligt de macht bij de gebruiker, want iedere workout wordt beloond met €1,- korting op het lidmaatschap. Bovendien kiezen Marjolijn en Han bewust voor karakteristieke locaties in binnensteden. Ze verkochten clubs die niet binnen het nieuwe concept passen, openden in 2018 drie nieuwe clubs in verschillende monumentale panden, waarbij het uiterlijk en de historie van het pand op een unieke manier verwerkt wordt tot een one-of-a-kind fitnesservaring. De belangrijkste doelgroep: studenten en young professionals.
Sinds de oprichting in 2010 groeide TrainMore uit tot een keten van 11 clubs: Amsterdam (4x), Groningen, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Rotterdam en Zaandam. In het voorjaar van 2019 openen de deuren van club nummer twaalf en dertien. Met behulp van de groeifinanciering zullen in daar in de komende drie tot vier jaar nog ongeveer 20 nieuwe clubs bijkomen. TrainMore zal zich ontwikkelen tot marktleider in het centrum van de grote steden van Nederland. Daarnaast worden de mogelijkheden onderzocht om een eerste club te openen in Antwerpen.
a
HIGH Studios
In 2016 opende Han en Marjolijn samen met Barbara den Bak de eerste boutique fitness club in Nederland: HIGH Studios. Een exclusieve club die focust op groepstraining volgens de high intensity interval trainingsmethode. In korte tijd groeide ook dit concept uit tot een keten die momenteel bestaat uit drie clubs in Amsterdam. Het groeikapitaal zal worden ingezet om HIGH Studios zowel in Amsterdam als daarbuiten verder uit te breiden.
a
ClubSportive
Naast TrainMore en HIGH Studios zijn Han en Marjolijn eigenaar van de high-end gym ClubSportive aan de Zuidas in Amsterdam. Een luxe gym in het hogere segment.
Fitnessconcepten TrainMore, High Studios en ClubSportive van ondernemers Han Doorenbosch en Marjolijn Meijer zijn per december 2018 ondergebracht in de topholding Urban Gym Group.
Hiermee wordt vanaf januari 2019 een groeiversnelling ingezet. Han Doorenbosch: “We zijn van plan om in de komende drie à vier jaar zeker 25 nieuwe clubs te openen en zo marktleider te worden in het centrum van de grote steden van Nederland.”
De nieuwe ontwikkelingen zijn tot slot aangegrepen om het management meer bij de holding te betrekken. Marjolijn Meijer: “Teamwork staat binnen onze organisaties voorop. Om de medewerkersparticipatie verder te bevorderen bieden we ons management de mogelijkheid om als aandeelhouder mee te delen in de groei van Urban Gym Group.”
a
a
Met TrainMore, High Studios en en ClubSportive zijn Doorenbosch en Meijer er de afgelopen jaren in geslaagd te groeien op de Nederlandse fitnessmarkt. Sinds de lancering van TrainMore in 2010 is zowel het aantal clubs als het aantal leden verdubbeld. Deze groei is toe te schrijven aan het onderscheidende concept: hoe meer je sport, hoe minder je betaalt. In 2016 openden Doorenbosch en Meijer, samen met Barbara den Bak, High Studios; de eerste boutique fitnessclub in Nederland. Inmiddels is High Studios uitgegroeid tot een keten van drie boutique clubs in Amsterdam.

 

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1