News Ticker

Almere had beter Amsterdam Noord-Oost kunnen heten

almere

Onlangs was Amsterdam Today aanwezig bij de presentatie van de kwartaalcijfers van de NVM. De presentatie werd gehouden in het Hilton Amsterdam.

nvmhilton

Veel vraag, maar minder aanbod

Door de lage rente heeft de Amsterdamse woningmarkt een enorme boost gekregen. De huizenprijzen schieten omhoog en de Amsterdamse makelaars hebben het enorm druk gehad de laatste tijd. Daar is echter een kentering zichtbaar, aangezien de vraag nog steeds heel hoog is, maar het aanbod flink is afgenomen in Amsterdam. Er zijn minder woningen te koop. Dat betekent dat potentiële kopers naar huizen in de directe omgeving van Amsterdam gaan zoeken. Amstelveen, Haarlem en ’t Gooi komen dan ook in beeld en dat merken de makelaars ook.

Wijzig de naam Almere in Amsterdam Noord-Oost

Veel van deze kopers zouden ook in Almere een fraai huis kunnen kopen, maar voor velen is dat een stap te ver, want Almere klinkt heel anders dan de eeuwenoude naam Amsterdam. Marketingtechnisch zou het aan te raden zijn om de naam Almere te wijzigen in Amsterdam Noord-Oost. Iemand, die in Amsterdam wil wonen, wil niet in de plaats Almere wonen vanwege de naam. Als Almere Amsterdam Noord-Oost zou heten, geeft dat toch een ander gevoel voor velen.

Amsterdam en Almere groeien elk jaar steeds dichter naar elkaar toe en Almere is een prima plek om te wonen. Almere heeft echter de naam niet mee als zijnde prestigieus. Amsterdam heeft dat wel.

Als Almere haar naam zou veranderen naar Amsterdam Noord-Oost, dan zou het zomaar kunnen zijn dat daar de vraag naar woningen groter gaat worden. Het aanbod in Amsterdam daalt, terwijl de vraag groot blijft. Deze vraag zou opgevangen kunnen worden door Amsterdam Noord-Oost. Een naamswijziging zou uitkomst kunnen brengen.

Wat vindt u van deze oplossing?

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Photo credit: khakidoggy via Foter.com / CC BY

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1