News Ticker

Le Temps Devient l’Art: unieke expositie van Quentin Carnaille bij INK Hotel

quslider

De getalenteerde Franse kunstenaar Quentin Carnaille exposeert op dit moment in het bekende INK Hotel en wij raden iedereen aan om daar eens te gaan kijken. Quentin maakt unieke kunstwerken, waarbij hij bepaalde vormen bewerkt met magneetjes en deze magneetjes besprenkelt met hele kleine metalen onderdeeltjes van oude horloges. Dit geeft een heel apart effect.

Daarnaast zagen we een rond voorwerp dat een beetje lijkt op een vliegende schotel. Het voorwerp was op dezelfde manier bewerkt met magneten en kleine metalen onderdeeltjes van oude horloges, maar had iets heel aparts. Het kunstwerk draaide, maar was nergens aan bevestigd. Het draaide in de lucht door een magnetisch veld. Heel fraai om te zien.

Opvallend is dat de metalen deeltjes aan de magneten vast zitten en daardoor niet “echt” vast zitten. Je zou de metalen deeltjes dus gewoon van het kunstwerk af kunnen halen, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wel is het knap om de juiste hoeveelheid aan metalen deeltjes te gebruiken, zodat de gewenste vorm van een kunstwerk zichtbaar is. Gelukkig is Quentin een meester daar in.

qu2

Feestelijke opening

Om de fraaie expositie in het INK Hotel extra aandacht geven had de directie een feestelijke opening verzorgd, die door een grote groep genodigden werd bezocht. Om 19.00 uur werden de kunstminnende gasten verwacht en iedereen kreeg bij de receptie een goudkleurig armbandje en na binnenkomst in de gezellige bar een glaasje koude Champagne. Quentin Carnaille zat op zijn gemak aan de bar en vertelde aan belangstellenden over zijn werk. Heel gemoedelijk allemaal en zo hoort het ook.

Om de Champagne te laten begeleiden met iets lekkers waren twee heren van de Amsterdamse vishandelaar Jan van As langs gekomen om heerlijke dikke oesters te serveren. Het bleken Franse oesters te zijn die, nadat ze 4 jaar oud zijn geworden, nog eens apart gedurende 8 maanden extra goede voeding krijgen waardoor ze in de breedte groeien en veel dikker zijn dan normale oesters. Dat was te merken, want je kon deze oesters echt nuttigen zoals het moet: langzaam in je mond laten glijden, even licht kauwen en de zachte smaak ervaren en vervolgens doorslikken. Wat een genot deze smaakvolle oesters.

Woord van welkom

Bij een opening hoort een welkomstwoord. De General Manager van het INK Hotel Jolanda Sadni Ziane nam het woord en zij verwelkomde Quentin Carnaille en zijn gevolg en alle genodigden. Ze sprak haar dank uit voor ieders komst en vertelde  dat ze heel blij was met de indrukwekkende en elegante expositie van Quentin Carnaille, want kunst hoort bij het INK Hotel. Na het welkomstwoord gingen de gezellige feestelijkheden verder en ging men op een aangename manier met bekenden in gesprek of verder met netwerken of kijken naar de delicate kunstwerken van Quentin Carnaille.

qu27

Het INK Hotel

Het INK Hotel Amsterdam dankt haar naam aan de rijke geschiedenis van het gebouw waarin vroeger de Nederlandse krant “De Tijd” was gehuisvest, en verhalen werden bedacht, geschreven en tot leven gebracht met inkt. In het INK Hotel worden nog steeds verhalen geschreven. INK Hotel Amsterdam is een luxe designhotel, waar de traditionele regels van gastvrijheid vrij vertaald zijn naar de moderne tijd om het begrip “luxe” opnieuw te definiëren. Bekroond, modern design in het hart van Amsterdam. Een fantastisch hotel om in te vertoeven.

Advertentie

Publiciteit nodig? Publiceer onbeperkt advertorials voor 1 vast tarief!

Photo Gallery

qu3     qu4

qu5     qu6

qu7     qu8

qu9     qu10

qu11     qu12

qu13     qu15

qu16     qu18

qu19     qu20

qu21     qu22

qu23     qu24

qu25     qu26

Photo Credits: Amsterdam Today

Advertentie

De modules van iDDNA om gezond en gracieus ouder te worden, zijn uniek

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1