News Ticker

Amsterdam blijft dure stad voor autoverzekering

auto1

In Amsterdam betaal je de hoofdprijs voor je autoverzekering. De hoge premie wordt veroorzaakt door het hoge aantal autodiefstallen in de stad. Al jaren op rij scoort Amsterdam hierdoor hoog in het onderzoek van Autoverzekering.nl, waarin wordt onderzocht in welke steden de hoogste autopremie wordt gevraagd.

Hoge premie voor iedere dekking

Amsterdammers betalen voor iedere autoverzekering een hoge premie. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, veel of weinig schadevrije jaren hebt of kiest voor een WA of Allrisk dekking: in alle situaties betaal je meer dan in andere gemeenten. Op jaarbasis komt dit neer op een verschil van ruim 100 euro. Alleen Maastrichtenaren zijn nog duurder uit.

* Voorbeeld grafiek van Amsterdam vergeleken met de goedkoopste en duurste steden
https://localfocus2.appspot.com/5adf1a7bd3c89

Het aantal diefstallen lijkt een duidelijke effect te hebben op de premie. Steden die kampen met een hoog aantal diefstallen, scoren allemaal hoog in het onderzoek. Het aantal diefstallen per 1000 auto’s ligt in Amsterdam op 5, wat opvallend hoog is vergeleken met de rest van Nederland. Hoewel de landelijke trend juist een dalend aantal autodiefstallen laat zien, is dit aantal in Amsterdam vorig jaar toegenomen.

Daling autowaarde heeft geen invloed op premie

De premie van autoverzekeringen wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, waarbij ook de waarde van de auto een belangrijke rol speelt. Wie echter denkt dat de premie daalt naarmate de auto ouder wordt, komt van een koude kermis thuis: waar Amsterdammers in 2015 gemiddeld €30,25 betaalden aan premie, is dat bedrag in 3 jaar tijd met ruim 8 procent gestegen.

Bron: autoverzekering.nl

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1