News Ticker

Amsterdam blijft dure stad voor autoverzekering

auto1

In Amsterdam betaal je de hoofdprijs voor je autoverzekering. De hoge premie wordt veroorzaakt door het hoge aantal autodiefstallen in de stad. Al jaren op rij scoort Amsterdam hierdoor hoog in het onderzoek van Autoverzekering.nl, waarin wordt onderzocht in welke steden de hoogste autopremie wordt gevraagd.

Hoge premie voor iedere dekking

Amsterdammers betalen voor iedere autoverzekering een hoge premie. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, veel of weinig schadevrije jaren hebt of kiest voor een WA of Allrisk dekking: in alle situaties betaal je meer dan in andere gemeenten. Op jaarbasis komt dit neer op een verschil van ruim 100 euro. Alleen Maastrichtenaren zijn nog duurder uit.

* Voorbeeld grafiek van Amsterdam vergeleken met de goedkoopste en duurste steden
https://localfocus2.appspot.com/5adf1a7bd3c89

Het aantal diefstallen lijkt een duidelijke effect te hebben op de premie. Steden die kampen met een hoog aantal diefstallen, scoren allemaal hoog in het onderzoek. Het aantal diefstallen per 1000 auto’s ligt in Amsterdam op 5, wat opvallend hoog is vergeleken met de rest van Nederland. Hoewel de landelijke trend juist een dalend aantal autodiefstallen laat zien, is dit aantal in Amsterdam vorig jaar toegenomen.

Daling autowaarde heeft geen invloed op premie

De premie van autoverzekeringen wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, waarbij ook de waarde van de auto een belangrijke rol speelt. Wie echter denkt dat de premie daalt naarmate de auto ouder wordt, komt van een koude kermis thuis: waar Amsterdammers in 2015 gemiddeld €30,25 betaalden aan premie, is dat bedrag in 3 jaar tijd met ruim 8 procent gestegen.

Bron: autoverzekering.nl

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1